Viljandimaa vaatamisväärsused osalevad reisimängus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve külastuskeskus Rannu-Jõesuus.
Võrtsjärve külastuskeskus Rannu-Jõesuus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maist augusti lõpuni saab kolmes Balti riigis toimuva reisimängu raames külastada kolmekümmet põnevat sihtkohta ning võita maadeavastamise käigus ka auhindu.

Kuuendat aastat järjest toimuva kampaania korraldamist kaasrahastab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi ja Euroopa Komisjoni vahenditest.

Startiv „Balti ringreis 2012“ on kampaania, mis kutsub külastama kõige kaunimaid ajaloolisi, arhitektuurilisi ja looduslikke objekte ning muuseume kõigis kolmes Balti riigis. Tänavused 30 soovitatud sihtkohta on kõik Euroopa Komisjoni korraldatud Euroopa avastamata aarete konkursi EDEN nominendid ja laureaadid.

„Kampaania on varasematel aastatel osutunud väga edukaks – meil on inimesi, kes reisivad soovitatud marsruute mööda igal aastal. Tänavuse kampaaniaga pöörame tähelepanu unikaalsetele sihtkohtadele: Eestis ootavad rännumehi kordumatud kultuuri-, ajaloo- ja loodusobjektid, millega saab tutvuda meie veebilehel,“ ütles Eesti turismiarenduskeskuse turundusdirektor Tarmo Mutso.

Eestit esindavateks sihtkohtadeks on tänavu RMK Sagadi metsamuuseum, Alatskivi loss, Kondase keskus, Ajalooline purjelaev Uisk ja teemapark, Angla tuulikumägi, Võrtsjärve külastuskeskus, Valgeranna Golf, Tahkuna tuletorn, Soomaa rahvuspargi Kopra rada, Tartu Mänguasjamuuseumi Teatri Kodu.

Balti ringreisi kampaania eesmärgiks on muuta Baltimaades reisimist populaarsemaks ning aidata avastada neid erilisi turismisihtkohti, mis asuvad nii oma kodukandis kui ka naaberriikides.

Nendel kampaanias osalejatel, kes on ringreisi voldikus ära toodud objekte külastanud ja end sihtkohas fotol jäädvustanud, on võimalus võita auhindu. Peaauhinna võitjat ootab Estonian Airi poolt välja pandud lennureis võitja poolt valitud riiki ja ööbimine kahele neljatärnihotellis. Kampaania sihtkohtade ja reeglitega saab tutvuda veebilehel või küsida infot turismiinfokeskustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles