Maagiline labürint saab triibumustris kuue

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kell 15 kutsuvad Viljandi huvikooli loodusring, käsitöökoda ja muuseum huvilisi muuseumi hoovi labürinti rajama.

Möödajalutajad võivad praegugi märgata muuseumi hoovis markeeritud labürinti, mille on maha märkinud huvikooli loodusringi lapsed. Varsti saab see rahvuslikes triibumustrites kaunistused.

«Labürinte on eri kultuurides ja ajastutel rajatud mitmel pool maailmas,» rääkis Viljandi muuseumi pedagoog Liina Järvekülg. «Labürint on müstiline, samas ka lihtne — seda saab rajada iga kooli- ja seltsimaja hoovi või nurmele. Labürindi läbimise teekond on aeg iseendale. Näiliselt väikesel alal on rada, mille pikkus on umbes tuhat jalga. Labürinte leidub nii katedraalis kui metsas, muuseumi hoov on ainult üks võimalikest variantidest.»

Kogunemine algab kell 14. Vajalikud vahendid on kohapeal olemas, soovi korral võib kaasa haarata oma pintsli ja kindad.

Kell 15 autasustatakse sealsamas mitu nädalat kestnud Viljandimaa kooliõpilaste muuseumimängu paremaid ning muuseumi hoovi serva istutatakse uued pihlakad, asendamaks möödunud aasta lõpul murdunud puid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles