Vargale kõlbavad nii aknad kui istikud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pikanäpumehed ei jahi tänapäeval sugugi ainult tööriistu, kodu­elektroonikat ja muud kergesti rahaks tehtavat kraami.

Viimase nädala jooksul on Viljandimaal muu hulgas kaduma läinud näiteks maja aknad.
Koos mehega Saarepeedi vallas Peetrimõisas maja ehitava Kerli sõnul viidi neli uut Plasto  akent tema tulevasest kodust ära 17. või 18. aprillil. Tõenäoliselt selleks, et aknaid minema vedada, olid vargad võtnud ka tumerohelise veneaegse sõiduauto järelkäru numbrimärgiga 303AI.

«Akendel on kolmekordne pakett, raami välimine pool on mahagonivärvi, sisekülg aga valge,» kirjeldas kannatanu, paludes kõigil kahtlast liikumist silmanutel või neil, kellele aknaid müüa pakutakse, kiiresti politseiga ühendust võtta.

Veel kummalisema vargusteate said politseinikud Tarvastu valla Pikru külast. Sealsest istandusest on 19. ja 21. aprilli vahel varastatud 800 kuusetaime.

Enamasti jäävad pikanäpumehed siiski äraproovitud liistude juurde ning politseiinfo põhjal paistavad neile enim meeldivat kallid tööriistad. Nii näiteks murti 6. aprillil sisse Viljandis Suur-Kaare tänaval asuvasse garaaži ja võeti kaasa jalgratas Giant, väike tsikkel Pocket­bike, kanister 10 liitri bensiiniga, Philipsi akutrell ja ketaslõikur. Kokku tekitati kahju 975 eurot.

Hiljuti Tarvastu vallas Metsla külas ilmsiks tulnud varguse kahju ulatus lausa 3400 euroni. Mullu novembrist tänavu aprillini on vargad ühest talumajast saagiks saanud akulaadija, Stihli võsalõikuri, Husqvarna mootorsae, Stabila laserloodi, Metabo akutrelli, Samsungi televiisori ja digiboksi.

Puutumata ei ole jäetud sõidukeidki: ööl vastu 18. aprilli varastati Tarvastu vallas Koidula külas firma territooriumile pargitud traktorilt ja kahelt veoautolt neli akut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles