«Mulgikross» pakub üllatusi ja põnevust

, «Mulgikrossi» korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme Holstre-Nõmmel peetavale «Mulgikrossile» on oodata esinduslikku rahvusvahelist sõitjate seltskonda ning kihutamised tõotavad tulla põnevad.
Homme Holstre-Nõmmel peetavale «Mulgikrossile» on oodata esinduslikku rahvusvahelist sõitjate seltskonda ning kihutamised tõotavad tulla põnevad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Taas on kevad ja käes «Mulgikrossi» aeg. Homme kell 11.30 algav võistluspäev toob rajale hulga tugevaid ja kiireid mehi, rahvusvaheline konkurents tõotab põnevaid sõite.

Eelmisel laupäeval peeti Kegumsis Läti-Eesti-Soome motokrossi maavõistluse esimene etapp, kus Eesti esindus jäi paraku viimaseks. Nüüd leiavad Holstre-Nõmmel aset maavõistluse viimased sõidud, kuhu on oodata ka meie kahurväge. Loodame, et Eesti suudab oma kohta parandada.

Kohal on kõik Kegumsis tugevalt esinenud lätlased ja soomlased ning muidugi meie enda poisid eesotsas Erki Kahro ja Karel Kutsariga. Esimesena nimetatu oli Lätis esimene, teine tuli kolmandaks.

Eestlastest, kes möödunud nädalal Lätis ei võistelnud, asuvad Holstre-Nõmmel starti Gert Krestinov, Juss Laansoo, Andre Park ja Rannar Uusna, sestap tuleb klassis MX Open vägevamaid sõite, mida «Mulgikrossil» seni on nähtud.

Elage omadele kaasa

Vähemalt kuus meest stardivad võidumõttega ega tee konkurentidele võistlusolukorras kingitusi. Ka raja veerde oleks tarvis palju omasid, kes teeksid läti fännklubidest kõvemat häält ja annaksid eestlastele hoogu juurde.

Suures kaasaelamistuhinas ei tohi unustada rajaveerel ja kaugemalgi varitsevaid ohtusid. Korraldajad üllatavad pealtvaatajaid ja sõitjaid tänavugi Holstre-Nõmme keskuses tehtud uuendustega. Üks tähtsamaid on see, et raja keskel pole võimalik enam võistlusi jälgida, ja sellepärast ei maksa sinna tikkuda.

Mitu muudatust

On veel üks suur muudatus: publikule on avatud raja kaugemas osas liivamägi. Et mäe alumises kurvis saaks võistlustrassi turvaliselt ületada, on see tähistatud. Sealt edasi piirdeaiad lõpevad ning tuleb olla eriti ettevaatlik — iseäranis väikelastega.

Paarikümne aasta järel on nüüd taas avatud ka üle 60-meetrine liivamäe oru hüpe, nagu seda kutsuvad vanemad inimesed. See on liivamäelt hästi jälgitav.

Kõiges muus on korraldaja soovid jäänud samaks: koduloomad ja klaastaaras joogid on ikka keelatud ja nendega territooriumile ei pääse. Samuti ei sobi motokrossiga kokku napsine pea. Väikelastel palume silma peal hoida, et nad omapäi joostes õnnetusse ei satuks.

Motokrossi jälgima tulnud saavad hea ilma korral jätta sõiduki Mustla pool asuvasse parklasse, kogu Holstre-Nõmme piirkonnas on maanteel sõidukite peatumine keelatud. Korraldajad on seekord kuulda võtnud ka mullust nurinat kalli pileti üle ja määranud selle hinnaks viis eurot, niisiis ei tohiks «Mulgikrossi» vaatamine olla kellelegi kättesaamatu luksus. Eelkooliealised ja liikumispuudega inimesed pääsevad endiselt sisse tasuta.

Kohtume homme Holstre-Nõmmel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles