Repliik: Häda kiirusega

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kiiler
Gert Kiiler Foto: Elmo Riig / Sakala

Et tänavu on esimesed kuud toonud endaga liikluses kaasa hirmuäratavalt palju hukkunuid, lubas politsei võtta lubatud sõidukiiruse ületajad senisest otsustavamalt luubi alla, saates teedele lisapatrulle ning karmistades karistusi. Isegi piirkiiruse vähese ületamise puhul ei tasu enam loota ainuüksi noomitusele, vaid käiku lastakse trahvimasin.

Ma ei taha eitada kihutamisega kaasnevaid ohte, kuid kipun kavandatava aktsiooni tulemuslikkuses siiski natuke kahtlema. Kui teedel tegutsebki tavalisest rohkem politseinikke, ei jagu neid ometi igale poole.

Arvatavasti valitakse kontrollimiseks tiheda liiklusega teelõigud ning sellised kohad, kus autojuhte teatakse sõitvat liiga kiiresti. Aga kui meenutan viimasel ajal surmaga lõppenud liiklusõnnetusi, pean tõdema, et need on juhtunud öisel ajal ja kõrvalteedel.

Olen kindel, et trahve tehakse karmi käe poliitika korral rohkem kui enne ja ehk väheneb päeval suurtel teedel sõidukiirus, kuid turvavööta surmapõlgurid kihutavad Oti—Põndraku maanteel ikka vana viisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles