Mõisaküla rahakott kosub

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõisaküla tänavusteks tegemisteks on linna kaukas mullusest rohkem raha.

Volikogu esimees Jorma Õigus ütles, et eelmise aasta alalhoidlik eelarve ning kasvanud tulud tähendasid aasta lõpul eelarve ülejääki 57 478 eurot. Tänavune eelarve 1 140 438 eurot on mullusest 10,6 protsenti suurem, kulud ja tulud on tasakaalus. Laene omavalitsusel ei ole.

Üheks olulisemaks investeeringuks nimetas Õigus väikelinna vee- ja kanalisatsioonitrassi ehitamise teist etappi. Keskkonnainvesteeringute keskus toetab 209 360 euroga, linna panus on 37 952 eurot.

«Vee- ja kanalisatsioonitrasside väljaehitamine on vastavalt rahakoti paksusele jagatud etappideks,» lausus ta. «Igasse aastasse planeerime ühe etapi. Ehituse kolmas osa on kavandatud järgmiseks aastaks, selleks on käsil projekti koostamine.»

Teise tähtsama ettevõtmisena märkis volikogu esimees Mõisaküla lasteaia mänguväljaku remonti: veneaegse olemusega lustiplats saab uue näo. Selleks tööks annab Ettevõtluse Arendamise sihtasutus 11 867 eurot ning linn panustab 2095 euroga.

Õiguse sõnul ootab remont ka kesklinnas asuvat linnale kuuluvat maja, kus alumisel korrusel töötavad poed ja apteek ning ülemisel korrusel asuvad korterid. Kavas on rekonstrueerida katust, selleks on ette nähtud 9600 eurot.

Suurima tulu toob linna rahakotti tavapäraselt üksikisiku tulumaks. Seda arvestab Mõisaküla tänavu laekuvat 241 000 eurot ehk 7,2 protsenti mullu planeeritust enam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles