Linn sisustab kultuurimaja

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restauraatorid taastavad kultuurimaja saali lae all dekoore. Kui ehituse algul arvati, et nende korrastamiseks piisab uuest värvikihist, siis hiljem selgus, et tuleb teha põhjalikumat tööd.
Restauraatorid taastavad kultuurimaja saali lae all dekoore. Kui ehituse algul arvati, et nende korrastamiseks piisab uuest värvikihist, siis hiljem selgus, et tuleb teha põhjalikumat tööd. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linn on ostnud remonditavasse kultuurimajja uued valgus- ja heliseadmed, kuid uut mööblit ja muud tarvilikku on veel tublisti juurde vaja, et maja suvel tööle saaks hakata.

Kaks nädalat tagasi teatas linnavalitsus, et ostab firmalt ProMedia valgus- ja heliaparatuuri, mis maksab 95 996 eurot. Sel nädalal kuulutasid linnajuhid, et otsivad firmat, kes müüks kultuurimajale kõige soodsamalt 470 tooli.

Järge on ootamas riigihange kõiksugu riidematerjali muretsemiseks. Suurtele akendele on vaja kardinaid ning lavale eesriiet, lisaks tekstiile nii lava taha kui kõrvale.

Kogu maja vajab mööblit. Esimesel korrusel tööle hakkav kohvik antakse  osaühingule Basiilik rendile, kuid kohviku mööbli peab ostma omanik ehk linn. Rentniku mureks jääb kõik, mis jääb baariletist tahapoole, näiteks kööki.

Sisustamist ootavad töötajate kabinetid, sest vana mööbel, millest osa oli 30-40 aasta vanune, on ära visatud. Kogu sisustus ja tehnika lähevad maksma vähemalt 200 000 eurot.

Viljandi kultuurimaja remondi lõpuni on jäänud veel kolm kuud, sest jaanipäevaks tahab linn hoonet ehitajalt enda kätte saada. Suvel alanud tööd on pisut takerdunud, sest kui suures saalis lagede all olevad dekoorid üle vaadati, selgus, et need vajavad arvatust enam parandamist. Seda tööd tuli tegema palgata restauraatorid.

«Leping nihkus seetõttu pisut,» selgitas Viljandi majandusameti juht Reevo Maidla. Lisatööde eest makstav raha tuleb lepingu reservist. Ehitusfirma Silindia tööga on linnajuhid seni rahul, sest nendest sõltuv töö on graafikus.

Maidla hinnangul võiks see valmida jaanipäeva ajal. «Võib arvata, et päriselt hakkab maja tööle folgifestvali ajast,» pakkus ta.

Kultuurimaja ehitus ja sisustamine nõuavad üle kahe miljoni euro. Hoone ehitamiseks saab linn suurema osa rahast euroabina ning töö lõpetamiseks on ta võtnud pangast laenu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles