Mälestusturniiri võitis Aleksandr Volodin

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval teist korda peetud Viljandi elutöö preemia laureaadi, õpetaja ja malemängija Lev Braschinsky mälestuseks peetud kiirmaleturniiri nimekamaid mängijaid oli suurmeister Jaan Ehlvest, kes läks esimeses voorus vastamisi tulevikulootus Triin Narvaga.
Laupäeval teist korda peetud Viljandi elutöö preemia laureaadi, õpetaja ja malemängija Lev Braschinsky mälestuseks peetud kiirmaleturniiri nimekamaid mängijaid oli suurmeister Jaan Ehlvest, kes läks esimeses voorus vastamisi tulevikulootus Triin Narvaga. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Teise Lev Braschinsky kiirmale mälestusturniiri võitis tugevas konkurentsis Aleksandr Volodin, kes edestas võrdsete punktide puhul lätlasest üllatusmeest Verners Putkat parema koefitsiendiga.

Mälestusturniiri võitnud Aleksandr Volodin teenis kaheksa vooruga seitse punkti, ainsa partiivõidu loovutas ta Jaan Ehlvestile. Samuti ainult ühe, neljandas voorus Igor Švõrjovilt saadud kaotusega jäi Verners Putka nõrgema Buchholzi koefitsiendi tõttu teiseks. «Kaks edukamat meest omavahel turniiril ei mänginudki,» nentis võistluse korraldaja Tanel Kuldsepp.

Kolmanda koha teenis suurmeister Jaan Ehlvest. Pikka aega võistlust juhtinud, sai ta teiseks tulnud lätlasega kohtudes eelviimases voorus üllatuskaotuse. Ühe kaotuse ja ühe viigiga korjas suurmeister 6,5 punkti. Võrdselt kuue punktiga järgnesid kolmele edukamale Meelis Kanep, Igor Švõrjov ja Toomas Valgmäe ning koefitsient reastas mehed just nõnda.

Jakobsoni koolimajas peetud kõrge tasemega turniiril tegi kaasa 73 maletajat. Parima naismängijana oli Tatjana Fomina 5,5 punktiga üldarvestuses kümnes, edestades napilt Läti naiste suurmeistrit Laura Rogulet.
 

Täispikkuses artikkel ilmus
20. märtsi «Sakalas»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles