Liba-Sakala ⟩ Saladokumendid paljastavad uued prügireeglid

Copy
Euroopa Liidu plaanitavad reeglid panevad inimestele digiprügi käitlemisel rohkesti uusi kohustusi. Näiteks kassipildid ei tohi enam tagumikuselfidega ühes prügikastis koos olla.
Euroopa Liidu plaanitavad reeglid panevad inimestele digiprügi käitlemisel rohkesti uusi kohustusi. Näiteks kassipildid ei tohi enam tagumikuselfidega ühes prügikastis koos olla. Foto: Erakogu

Vaat et iga aasta on toonud Eesti elanikele teateid, kuidas üht või teist liiki rämpsu peab hakkama eraldi koguma. Viimati tekitas meelehärmi see, et toidujäätmeid ei tohi enam olmeprahi hulka panna.

Nüüd on Liba-Sakala koostöös mitme Saksamaa, Rootsi ja Vatikani uuriva ajakirjanduse tippväljaandega saanud jälile salajastele dokumentidele, mille järgi kavandatakse Euroopa Liidus ka mahukaid digiprügi sortimise reegleid.

Möödas on ajad, kui digitaalse prügi eest pidi hoolitsema vaid kord aastas nõndanimetatud digitalgute ajal ja piisas, kui oma meilikastist või arvutist kustutati ära ülearused e-kirjad ja failid. Alates 2024. aastast tuleb hakata digiprügi koristama kord nädalas. Samuti tuleb sõlmida leping mõne IT-firmaga digiprügi minemaveoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles