Maletajate eliit võistleb Viljandis

, CC Fellini liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetakse Viljandis Lev Braschinsky mälestuseks tugeva koosseisuga maleturniir
Laupäeval peetakse Viljandis Lev Braschinsky mälestuseks tugeva koosseisuga maleturniir Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval on Viljandisse oodata Eesti maletajate eliiti, kes võtavad Jakobsoni koolis üksteiselt mõõtu teisel Lev Braschinsky mälestuseks peetaval kiirturniiril.

23. märtsil oleks Viljandimaa läbi aegade kuulsamaid maletajaid Lev Braschinsky saanud 89-aastaseks. Lugupeetud meister lahkus meie seast 2008. aasta jõulukuul. Maleklubi CC Fellin korraldab sel laupäeval tema mälestuseks teise kiirmaleturniiri.

Võistluse esinduslikkusest räägib fakt, et kohale on lubanud tulla kõik praegu Eestis resideeruvad ja malet mängivad suurmeistrid. Ei mäletagi, millal ühel turniiril oleksid mänginud Jaan Ehlvest, Kaido Külaots, Meelis Kanep, Aleksandr Volodin, Igor Švõrjov ning veel hulk rahvusvahelisi meistreid Eestist ja Lätist.

Võistlusel mängitakse kaheksa vooru Šveitsi süsteemis ajakontrolliga 15 minutit pluss 5 lisasekundit mõlemale mängijale igal käigul partii lõpuni.  Viljandimaa maletajatele on osavõtt tasuta.

Võistluspäev algab Jakobsoni gümnaasiumis laupäeval kell 11. Selles koolis oli malemeister Lev Braschinsky aastakümneid hinnatud pedagoog. 2000. aastal tunnustas Viljandi teda elutöö preemiaga.

Mullu esimest korda peetud mälestusturniir tõi kohale 67 maletajat, nendest neli olid suurmeistrid ja viis rahvusvahelised meistrid. Tugevate vastaste seas võttis võidu 23-aastane tallinlane Sander Kukk. Toona jäid kohti teisest viiendani jagama suurmeistrid Jaan Ehlvest, Aleksandr Volodin ja Meelis Kanep ning rahvusvaheline meister Ülar Lauk.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles