Mulgi puder jätkab teekonda UNESCO pärandi nimekirja (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mulgi putru leiab iga päev erinevatest Mulgimaa toidukohtadest. See foto on tehtud Halliste sööklas, kus puder vamib puupliidi peal.
Mulgi putru leiab iga päev erinevatest Mulgimaa toidukohtadest. See foto on tehtud Halliste sööklas, kus puder vamib puupliidi peal. Foto: Elmo Riig

Kultuuriminister Piret Hartman kohtub teisipäeval Mulgi kultuuri instituudi esindajatega ning allkirjastab taotluse nimetada Mulgi pudru valmistamine ja söömine Mulgimaal UNESCO vaimse pärandi esindusnimekirja.

Mulgi kultuuri instituudi juhataja Ave Grenberg on varem selgitanud, et komisjonile on vaja näidata, et tegu on elava pärandiga, mitte ainult ühe väikese grupi hingeasjaga, ja selle toetuseks koguda kogukonnalt eri vormis nõusoleku märke ja toetusavaldusi, näiteks paberil ja videos. Lisaks on valminud kümneminutiline film pudrukeetmisest peres, koolis ja mujalgi.

Märtsini oli avatud küsimustik, kus koos Eesti Rahva Muuseumi  Heimtali üksusega koguti inimestelt pudrulugusid. Märtsi alguseks oli sellele vastanud ligi 500 inimest.

UNESCO rahvusvaheline komisjon teeb oma otsuse järgmise aasta lõpuks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles