Viirustesse nakatunute arv tõuseb tasapisi

Tiina Sarv
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstijärjekord.
Arstijärjekord. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viirusnakkustesse haigestunute arv jätkab Viljandimaal tõusmist endises tempos: arsti käest abi otsinuid oli jaanuari viimasel nädalal taas poolesaja võrra rohkem kui nädal varem. Diagnoositi ka kaks gripijuhtu.


Tartu tervisekaitsetalituse Viljandimaa osakonna inspektori Jaana Pullmanni andmetel haigestus läinud nädalal ülemiste hingamisteede viirushaigustesse 303 inimest, neist lapsi oli 152. Nädal varem olid need arvud 256 ja 117.



«Paljud inimesed põevad haiguse läbi omal käel ega pöördugi arsti poole, nii et need arvud ei näita haigestumise tegelikku ulatust,» ütles Jaana Pullmann.



Tema sõnul võib sama väita kõhulahtisusega kulgeva noroviiruse kohta, mida läinud nädalal diagnoositi laboratoorselt vaid kaks korda.



«Üldjuhul kulgeb haigus kergelt ja laps saadetakse kõhulahtisusega lasteaeda või kooli ning minnakse ka ise haigena tööle. Oht teisi nakatada säilib aga tükk aega pärast tervenemist. Põhiliselt levib nakkus mustade kätega,» rääkis tervisekaitseinspektor.



Olustvere perearst Küllike Tikker ütles, et erilist haigestumise tõusu tema täheldanud ei ole, aga lasteaias on tõbiseid tavalisest rohkem. Arst avaldas kartust, et haiguspuhang siiski tuleb, sest ühelgi aastal pole sellest pääsu olnud. Veebruar ja märts, isegi aprill on selles suhtes kahtlased kuud.



Viljandi perearsti Anneli Otsa praksisest öeldi samuti, et haigeid pole tavapärasest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles