Viljandlannad riisusid tiitlivõistlustel koore

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi spordikooli laskja Anne-Liis Borgmann sai kahe treeningukaaslase ees Eesti noorte meistrivõistlustel kuldmedali.
Viljandi spordikooli laskja Anne-Liis Borgmann sai kahe treeningukaaslase ees Eesti noorte meistrivõistlustel kuldmedali. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti õhkrelvadest laskmise noorte meistrivõistlustel said Viljandi spordikooli noored suurepärased tulemused. Pjedestaalil omavahel kohad jaganud viljandlannad pärjati lisaks veel võistkondliku võidutrofeega.

Viljandi spordikooli tüdrukud Anne-Liis Borgmann, Katrin Raigla ja Epp Mauring võtsid õhkpüstoliharjutuses kolmikvõidu, jättes treeningukaaslase Kätlin Kallase neljandaks. Viiel võistlusel kaasa teinud Viljandi tüdrukute täielikku triumfi segas Haapsalu laskja Kerli Neljas, kes suutis edestada kuuendaks jäänud Eliise Pangseppa.

Tubli tulemuse said ka Viljandi spordikooli noormehed, kes hõivasid kohad kolmandast viiendani. Esimese meistrivõistluste medali teenis Allan Puusild, jäädes kahe narvalase järel kolmandaks. Neljandana lõpetas Taivo Tobreluts ning viies oli Sander Sarapuu. Võistkondlikus arvestuses pälvis Viljandi meeskond Narva järel hõbedase autasu.

Viljandi spordikooli laskjate treeneril Ellen Kangilaskil, kes on enamasti kiidusõnadega kitsivõitu, polnud seekord põhjust nuriseda. «Noored tegid seda, mida ma nendelt kõige rohkem ootan, tööd,» lausus treener. «Nad tegid seda pühendunult ja korralikult.»

Treeneri jutu järgi suutsid meie noored tiitlivõistlustel keskenduda pigem laskmisele kui positsioonile osalejate pingereas ning see aitas neil jõuda paremate tulemusteni, millega käivad kaasas ka kõrged kohad.

«Seekord on õpilased kiituse auga ära teeninud,» lausus Ellen Kangilaski.

Eesti noorte A-klassi õhkrelvadest laskmise meistrivõistlustel osalesid laskjad, kes on sündinud 1994. aastal või hiljem. Tütarlaste 40 lasuga õhkpüstoliharjutuses võitnud Anne-Liis Borgmanni võidutulemus 359 silma oli ülekaalukas. Ta edestas tublisti nooremaid treeningukaaslasi Katrin Raiglat ja Epp Mauringut, esimest 13 ning teist 19 silmaga.

«Anne-Liis tegi tublit tööd ning esimese klassi tulemusest jäi teda lahutama üks silm. Kohtunik oli seekord range ning arvutas vaieldavad silmad sportlase kahjuks,» kõneles treener. «Aga ühtmoodi karm oli ta kõigi vastu.»

Tunnustust jagus õpetajal ka poistele. Meie parimana 40 lasuga 350 silma kogunud Allan Puusild jäi alla kahele narvalasele: teiseks tulnule kuue ning võitjale 17 silmaga. Treeningukaaslasele kahe silmaga kaotanud Taivo

Tobreluts oli neljas ning talle omakorda kaotas kahe silmaga Viljandi spordikooli kasvandik Sander Sarapuu.

Ellen Kangilaski sõnul keskenduvad viljandlased nüüd treeningutel sportrelvadele, sest algab suvisteks Eesti meistrivõistlusteks valmistumine. «Eeloleval nädalavahetusel osaleme veel Jõu õhkrelvadest laskmise meistrivõistlustel, seejärel hakkame valmistuma suviseks mõõduvõtuks,» lausus Kangilaski.

TULEMUSED
Viljandi spordikooli laskjate tulemused Eesti õhkrelvadest laskmise noorte meistrivõistluste 40 lasuga püstoliharjutuses
• Tüdrukud: 1. Anne-Liis Borgmann — 359 silma; 2. Katrin Raigla — 346 silma, 3. Epp Mauring — 340 silma; 4. Kätlin Kallas — 334 silma, 6. Eliise Pangsepp — 332 silma.
• Noormehed: 3. Allan Puusild — 350 silma; 4. Taivo Tobreluts — 348 silma; 5. Sander Sarapuu — 346 silma; 15. Elvis Keskküla — 330 silma; 23. Sven-Erik Link — 291 silma; 25. Martin Ruut — 274 silma; 26. Mihkel Merila — 273 silma.
• Võistkondlik arvestus. Naiskonnad: 1. Viljandi naiskond (Anne-Liis Borgmann, Katrin Raigla ja Epp Mauring) — 1045 silma. Meeskonnad: 2. Viljandi meeskond (Allan Puusild, Taivo Tobreluts ja Sander Sarapuu) — 1044 silma.
Allikas: Eesti laskurliit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles