Mustla lähedal süttis köögis diislikütus ja põlengus hukkus inimene

Sakala
Copy
Reede hommikul sai sai häirekeskus teate, et Viljandi vallas Koidu külas põleb elumaja. Päästjad leidsid majast hukkunud inimese.
Reede hommikul sai sai häirekeskus teate, et Viljandi vallas Koidu külas põleb elumaja. Päästjad leidsid majast hukkunud inimese. Foto: Kenno Soo

Reede hommikul teatati häirekeskusele, et Viljandi vallas Mustla lähedal Koidu külas tuleb elumaja katuse alt suitsu. Põlengust andis teada umbes saja meetri kaugusel elav naaber. Päästjate kohale saabudes oli üks akendest kuumusest purunenud ja kuulda oli suitsuanduri häiret.

Suitsusukeldujad sisenesid kohe majja ning nägid, et köögis põleb pliidi ümbrus ja põrandal lebab hukkunud mees. Asjaolud viitavad, et pliidi lähedal oli ümber läinud diisliga plastkanister, mis koldest lennanud sädemest oli süttinud ja ümbruse süüdanud. Põlengu kiire levik ei andnud liikumisraskustega mehele pääsemiseks võimalust.

Päästjad kustutasid pliidi ümbruse ja piirasid põlengu leviku vahelagede kaudu pööningule kell 10.16. Tulekahju kuumusest olid sulanud köögi ja esiku seinte pistikud ning söestunud uksepiidad. Esialgsetel andmetel oli hukkunu selle maja elanik, liikumisraskustega 62-aastane mees.

Kustutustööd lõpetati kell 11.08. Sündmuskohal tegutsesid Mustla ja Viljandi päästekomando päästjad. Kohal käinud ohutusjärelevalve inspektori Roman Abubikirovi sõnul viitavad asjaolud, et pliidi lähedal oli ümber läinud diislikütusega plastkanister ja koldest lennanud säde oli kütuse süüdanud.

"Ruumides oli töökorras ja häiret andev suitsuandur, kuid ilmselt levis põleng kiiresti, mehe riided süttisid ning see ei andnud talle võimalust pääsemiseks," selgitas Abubikirov. "Hukkunu oli liikumisraskustega ning seegi võis tulekahju traagilist lõppu määrata." 

Eelmisel aastal käisid päästjad hukkunud meest kodus tuleohutuses nõustamas. Tuleohutusega seotud suuri probleeme ei leitud – kütteseadmed olid korras ning töökorras suitsu- ja vingugaasiandur olemas. Kahjuks sellest ei piisanud ning elaniku enda riskikäitumine tõi kaasa tulekahju, millest ta eluga ei pääsenud.

Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu, et kergesti süttiva põlevvedeliku hoidmine ruumides ja lahtise tule läheduses on lubamatu ning äärmiselt ohtlik, sest selle põlema lahvatamine toob kaasa väga rasked tagajärjed.

Tänane hukkunu on Eestis selle aasta teine, teisipäeva öösel hukkus Põlvamaal elumaja tulekahjus eakas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles