TOETUSFOND ⟩ Viljandi haigla naistekliinikule tehti suur annetus

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viljandi haigla naistekliiniku juht Diana Vanaveski tutvustab uut KTG-aparaati mittetulundusühingu Aitan Eestit juhatuse liikmele Janar Saviirile.
Viljandi haigla naistekliiniku juht Diana Vanaveski tutvustab uut KTG-aparaati mittetulundusühingu Aitan Eestit juhatuse liikmele Janar Saviirile. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla naistekliinikule annetati Sünnitusmajade Fondi kaudu 20 000 eurot, mida oli neljapäeval Viljandis sümboolselt kätte andmas fondi värske patroon, presidendiproua Sirje Karis.

Saadud rahast pool läks sünnitusvoodi ostuks ja teine pool andis võimaluse soetada uus kardiotokograafia (KTG) aparaat. Seadmete ostuks tuli haiglal endal lisada 16 000 eurot.

Nagu ütles Viljandi haigla naistekliiniku juht doktor Diana Vanaveski, oli uut KTG-aparaati vaja seetõttu, et vanem ei suuda pakkuda kõiki võimalusi loote seisundi hindamiseks, samuti oli tekkinud vajadus lisafunktsioonide järele.

«Kardiotokograafi kasutatakse loote südametoonide ja emaka kokkutõmmete jälgimiseks kogu sünnituse vältel. Uus KTG-aparaadi mudel on varustatud juhtmeteta anduritega, mis võimaldab sünnitajal soovi korral ka vabalt ringi liikuda,» selgitas ta ning lisas, et veel saab sellega spetsiaalse skalpelektroodi abil kontrollida loote seisundit ka siis, kui kõhupealsete anduritega pole tema südamelöökide jälgimine piisav.

Uut moodsat sünnitusvoodit saab sünnitaja soovi kohaselt ja meditsiinilist vajadust mööda elektriliselt reguleerida. Abistavate funktsioonidega on võimalik sünnitus naisele võimalikult mugavaks teha ning pärast sünnitust voodi läbivaatuse ajaks günekoloogiliseks tooliks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles