Päästjad käisid korteris kukkunud naist abistamas

Sakala
Copy
Teisipäeval käisid päästjad Viljandis Reinu teel abistamas korteris kukkunud eakat naist. Foto on illustratiivne.
Teisipäeval käisid päästjad Viljandis Reinu teel abistamas korteris kukkunud eakat naist. Foto on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Eile kella 18.50 paiku teatati päästekeskusele, et Viljandis Reinu teel on kodus ilmselt kukkunud eakas naine. Korterist oli kuulda oigeid, kuid uks oli seestpoolt riivis. Päästjad avasid ukse ning leidsid korteris kukkunud ja viga saanud 81-aastase naise. Ära oodati kiirabi, kellele kannatanu üle anti.

Päästeameti teatel käivad päästjad sageli väljakutsetel, kus vanad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ega suuda enam ise püsti tõusta ja liikuda.

"Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eaka ja liikumisraskustega inimese kodu on kasulik raskete tagajärgedega kukkumise ennetamiseks kohandada," ütles päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Päästeameti soovitusel tuleks selliste olukordade ennetamiseks ja viivitamatu abi saamiseks leppida lähedase või naabriga kokku igapäevased regulaarsed suhtlusviisid, hoida pidevalt häirenuppu või telefoni enda juures ning varustada kodu häiret saatva liikumisanduriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles