Kõrgharidusega kuusk soovib tasuta tulla tuppa jõurõõmu pakkuma

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandis Meeme tänaval kasvav viiemeetrine kuusk soovib selle omaniku Mare Hirve sõnul saada tänavu kellegi jõulupuuks.
Viljandis Meeme tänaval kasvav viiemeetrine kuusk soovib selle omaniku Mare Hirve sõnul saada tänavu kellegi jõulupuuks. Foto: Elmo Riig

"Ta on kasvatatud jõulupuuks. Ta oli viie sentimeetri pikkune heki all ja kui ta märkama ja kaela kandma hakkas, siis ta on kogu aeg koolis käinud. Ta on õppinud ja kõrgharidusega jõulupuu," tutvustas Viljandis Meeme tänaval elav Mare Hirv oma maja ees silmailu pakkuvat kuuske, mis mitmel põhjusel oma kohal enam sirguda ei saa ja mille ta tahaks tasuta ära anda.

Esialgu pidanuks kuusepuu jõudma Pauluse kirikusse jõulurõõmuks, aga omaniku sõnul langes see variant ära ja nüüd otsib viiemeetrine puu uut kohta. Mare Hirv nentis, et päris tuppa see puu oma kõrguse pärast ei passi. "Me vahepeal tahtsime ta ise tuppa tuua ja panime talle väljas ehted külge, aga siis ta kasvas nii suureks, et tuppa ei saanud tuua. Ta tahab ikka suuremat ja võimsamat kohta – vastavalt haridusele."

Kuusepuu tuleb maha võtta, sest see küündib üle elektriliinide. "Muidu laseks kasvada küll, aga seal on elektrijuhtmete võrk. Ja elupuu on nii sandike sealsamas kõrval," rääkis Mare Hirv. Tema sõnul on raieluba olemas ja arborist Piia Kivisild on käinud vaatas, et puud langetada. "Sammudega luges ära – saab küll hoovi poole maha võtta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles