Reky nuusikhiired viivad muinasjutumaale

Sakala
Copy
Hetk lavastusest "Nuusikhiirte jõulud"
Hetk lavastusest "Nuusikhiirte jõulud" Foto: Laste- ja noorteteater Reky

Laste- ja noorteteater Reky mängib neljapäeval kell 11 Sakala keskuses näidendit "Nuusikhiirte jõulud".

Jõuluootuse lugu näitab nuuskhiirte pere jõulueelseid tegemisi ja otsib vastuseid küsimustele, miks suss ikka veel tühi on; kas päkapikk on lapse ära unustanud; kuidas üks päkapikk üldse tuppa saab; miks ta ise kommi ära sööb; kas ka ema kardab üksi kodus; miks isaga tuuakse koju potis kuusk ning kes on see väike tegelane, kes külmast lõdisedes urgu jõuab.

Neile ja paljudele teistele küsimustele saavad lapsed etendust vaadates vastuse. Loo lavastaja Kadri Paldra sõnul on jõulumuinasjutt südmalik ja armas ning sobib ka kõige väiksematele vaatajatele. Näidend valmis Krete Paldra mõtete ja küsimuste järgi ajal, mil ta oli kuueaastane.

Neljapäeval liiguvad etenduse eel ja ajal Sakala keskuses ringi päkapikud. Etenduses mängivad Krete ja Kadri Paldra, Tauno Paulus, Artjom Jaskevits ning Gertu Pikkor või Mirjami Puskarenko. Lapsi võtab Viljandi etendusel vastu päkapikk Karmen Sikk ning kaasa mängivad ka Reky teatri stuudio noorema vanuserühma lapsed.

Pärast etendust sõidab teater ringreisile ning järgmine kord näeb jõuluootuse lugu Sakala keskuses 19. detsembril kell 11.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles