Viljandi koolides ja lasteaedades on täna vaikne päev

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna gümnaasiumis oli kella kaheksa ajal vaid üks poiss.
Paalalinna gümnaasiumis oli kella kaheksa ajal vaid üks poiss. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Sakala» tänahommikune ringkäik osas Viljandi koolides ja lasteaedades näitas, et uksed streigi tõttu kinni polnud, kuid lapsi oli kohal väga vähe.


Paalalinna gümnaasiumis oli kella kaheksa ajal vaid üks poiss, kelle huvijuht Kaija Mägi juhatas loengusaali multifilmi vaatama. «Meie maja uksed on lahti ja kedagi me tagasi ei saada. Samuti töötab meil söökla,» kinnitas õppejuhataja Janika Kivistik, kelle sõnul oli oma tulekust teada andnud 20 õpilast.

Osa lapsi kasutas aega järelevastamisteks, teiste aega sisustasid huvijuht ja terviseõpetuse õpetaja. Koolipäev kestab Paalalinna koolis täna kella 12-ni.

Jakobsoni gümnaasiumis tegelesid koolitulnutega gümnasistid. Osa neist oli uksel vastas ja pani kirja kõik, kes tulid. «Nii on meil selge ülevaade, kui palju on meil lapsi kohal,» põhjendas direktor Eero Järvekülg.

Ülejäänud gümnasistid võtsid oma hoole alla algklassiõpilased, kellega koos nad lugesid ja mängisid. «Direktor küsis gümnaasiumiõpilastelt, kes tahaksid appi tulla, ning soovijaid oli üllatavalt palju,» kiitis õppealajuhataja Kaie Lõhmus. «Põhikooli lapsi tuli täna kohale kolm, neile andsime iseseisva töö: nad meisterdavad algklassilastele õppematerjale,» täpsustas ta. Pärast varajast lõunasööki lõpeb koolipäev seal kell 11.

Midrimaa lasteaias oli hommikul üheksa last. Eelregistreerimise järgi oleks neid pidanud olema 14, aga viis last jäid tulemata.

Mänimäel asuv Mängupesa lasteaed oli hommikul täiesti tühi. Samuti jäid uksekella helistamise peale suletuks Mesimummu lasteaia uksed.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles