Suure-Jaani tööstusala viimased krundid leidsid hoonestaja

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Suure-Jaani tööstuspargis on viimase aasta jooksul käinud vilgas ehitustegevus.
Suure-Jaani tööstuspargis on viimase aasta jooksul käinud vilgas ehitustegevus. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vald andis teada, et sel nädalal lõppes osta.ee keskkonnas neli Suure-Jaani tööstusala kruntidele hoonestusõiguse seadmise elektroonilist enampakkumist ja kõik need olid edukad.

Põhja-Sakala valla majandusosakonna- ja arendusjuht Erki Heinaste ütles, et viimaste kruntide peale käis tihe rebimine. "Ühe krundi hoonestusõiguse hind kerkis alghinnaga võrreldes lausa neljakordseks," nentis ta.

Nigula tänav 15 ja 18 krunt leidsid omaniku alghinnaga. Esimese neist ostis 1718,70 euroga osaühing Arniston ja teise 1270,80 euroga osaühing TMBURKS.

Nigula tänav 19 ja 20 krunt müüdi alghinnast kallimalt osaühingule Kraner Investments. Esimesena mainitud krundi hind tõusis 1748,10 eurolt 7100 euroni ja teisel 2684-lt 3584 euroni.

Varem oli vald avalike enampakkumiste teel leidnud Suure-Jaani tööstuspargi 19 krundist omaniku 15-le. Kerkimas on ärid ja tootmisettevõtted ning esimesena avati 1. septembril nutipesula. Ettevõtluse arendamise sihtasutus on seadnud Põhja-Sakala vallale tingimuse, et kolm aastat pärast projekti lõppemist peab tööstusalal olema 70 uut töökohta ja kaheksa ettevõtet.

Tööstuspargis on vee- ja kanalisatsioonisüsteem ning elektrivõrgu ja interneti valmidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles