Loomakaitsjad asusid pärandina saadud talus metsa langetama

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline pilt avanes sel nädalal Audemäe talu endise metsatuka veeres. Loomakaitsjate sõnul on tegemist hooldusraiega, kohalikud nimetavad seda aga lageraieks. Palkidest saadav raha läheb loomade tarbeks.
Selline pilt avanes sel nädalal Audemäe talu endise metsatuka veeres. Loomakaitsjate sõnul on tegemist hooldusraiega, kohalikud nimetavad seda aga lageraieks. Palkidest saadav raha läheb loomade tarbeks. Foto: Siim Riid

Kaks aastat tagasi Abja vallas suure talu pärinud Eesti loomakaitse selts laseb saadud maalt maha võtta ligi 20 hektarit metsa, mis pärandaja sõprade meelest ei lähe kokku tema viimse tahtega.

«Me ei osanud omal ajal testamenti kirjutada kindlat punkti, mis keelaks metsa maharaiumise,» tõdes kunstiteadlane Mai Levin, kes aitas Audemäe talu perenaisel Eestis ainulaadset testamenti koostada. Kirja läks ainult nõue, et maja ümber kasvavad puud peavad alles jääma.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles