Spetsialistikriisist väljuv Põhja-Sakala ulatab teatepulga Mulgi vallale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ehkki tühje ametikohti on Viljandimaa neljast omavalitsusest kolmes, otsib uusi töötajaid praegu vaid Mulgi vald. Tabelis on toodud omavalitsus, ametikohtade hulk kokku ning vabad ametikohad.
Ehkki tühje ametikohti on Viljandimaa neljast omavalitsusest kolmes, otsib uusi töötajaid praegu vaid Mulgi vald. Tabelis on toodud omavalitsus, ametikohtade hulk kokku ning vabad ametikohad. Foto: Sakala

Viljandimaa valdade seas ei torka ametnike puudusega enam silma Põhja-Sakala, kuhu viimane vajalik spetsialist leiti pisut enne vallavanemat, vaid Mulgi vald, kus kodulehe andmetel on puudu lausa seitse ametnikku või töötajat.

Mulgi vallavanema Imre Jugomäe sõnul otsitakse tegelikult kolme inimest, sest kõiki valla struktuuris ettenähtud töötajaid ei suudaks 7000 elanikuga vald rahaliselt enam palgatagi. Nii on kultuuri- ja spordijuht, avalike suhete juht või ka sisekontrolör pelgalt unistus, sest raha nende tööletoomiseks ei ole. «Eks siin pea abivallavanemad ja vallavanem ise osa tööülesandeid enda peale võtma,» nentis Jugomäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles