Sotsiaalmeedia viis politsei purjus alaealisteni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Politsei tabas tänu Facebookile möödunud reedel Abja-Paluoja noortekeskuse peolt kakskümmend alkoholi tarvitanud alaealist.


Sündmuse eel levis Facebookis teade, et seal on rohkesti alkoholi, ja noori kutsuti seda ära jooma.

«Noored peaksid endale meelde jätma, et pidevalt jälgitakse ka sotsiaalmeedias levitatavat infot,» ütles Viljandi politseijuht Alvar Pähkel. «Selle põhjal otsustatigi kontrollida, mis noorteüritusel toimub.»

Politseijuhi sõnul on alkoholi tarvitavatele alaealistele alati pööratud suurt tähelepanu ning politsei otsustas seetõttu koos Abja valla noorsootöötaja ja abipolitseinikuga keskööl noortekeskuses valitsevat olukorda kontrollida.

Kontrollijatele avanes masendav vaatepilt. Politsei tuvastas 20 alkoholi joonud alaealist. Enamik neist olid 14—17-aastased ja üks 13-aastane tüdruk. Politseinike saabudes proovisid mõned noored hoonest põgeneda ning lõhkusid selle käigus tualetis kaks akent ja kaks WC-poti kaant.

Politseijuht avaldas lootust, et ehk teevad noored ise ja nende vanemad juhtunust õiged järeldused, mis mõjutavad alaealisi edaspidi korralikult käituma.

«Lapsevanematele tuleb aga ikka ja jälle meelde tuletada, et nad tunneksid rohkem huvi selle vastu, millega lapsed tegelevad ja kus oma vaba aega, eriti öösiti, veedavad,» lausus Pähkel. Ta lisas, et kambavaimuga õhinal kaasaminek võib ühes tuua seaduserikkumise ning sellele järgneva karistuse, mis jätab tulevikule musta pleki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles