Näitus Kondases meenutab varalahkunud kunstnikku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpradele jäi Mihkel Ehala meelde kui inimene väljaspool õelust ja väiklust.
Sõpradele jäi Mihkel Ehala meelde kui inimene väljaspool õelust ja väiklust. Foto: Erakogu

Laupäeval avati Kondase keskuses Mihkel Ehala mälestusnäitus «Siis ehk olen küllalt elutark, panemaks pealkirja». Teatri- ja maalikunstnik Mihkel Ehala (1978—2010) tegi kujunduse mitmekümnele teatrietendusele enamikus Eesti teatrites.

Viljandist pärit, viimastel aastatel Tartumaal elanud Ehala lõpetas 1996. aastal Viljandi Paalalinna gümnaasiumi ning 2005. aastal Eesti Kunstiakadeemia stsenograafia alal.

Ehala töötas EKA ajal neli aastat Linnateatris butafoori-dekoraatorina, seejärel valis ta teatrikunstnikuna vabakutselise tee. Eriti nõutud oli ta kodulinna Ugala kõrval Võrus ja Rakveres, aga jõudis lava kujundada ka Endlas ja Vanemuises ning pealinnas VAT-ist Draamateatrini. Aastatel 2001—2010 lõi Ehala 23 lavakujundust.

Ta töötas mitme lavastajaga, sealhulgas Taago Tubina, Priit Võigemasti, Tarmo Ta­gametsa, Kaarin Raidi ja Andres Noormetsaga.

Mihkel Ehala viimasteks töödeks jäid Urmas Lennuki lavastuse «Vargamäe varjus» ja Taago Tubina «Maakad» kujundus. Samuti oli ta lühifilmi «Kaks enne ühte» (režissöör Raul Tõnurist) ning telefilmi «Liivakellade parandaja» (režissöör Anu Aun) kunstnik.

Ehalat kui maalikunstnikku peavad kriitikud andekaks ning isikupäraseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles