Läks lahti Viljandi kaasava eelarve ideede esitamine

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Uueveski basseinid said korda 30 000 euroga. Tänavu on kaasava eelarve summa kümne tuhande euro võrra suurem.
Uueveski basseinid said korda 30 000 euroga. Tänavu on kaasava eelarve summa kümne tuhande euro võrra suurem. Foto: Elmo Riig

Tänasest 17. oktoobrini saab esitada Viljandi kaasava eelarve ideid. Kaasava eelarve maht on tänavu varasema 30 000 euro asemel 40 000 eurot.

Kui lõpphääletusel saavad osaleda vaid need inimesed, kes on oma elukohaks registreerinud Viljandi linna, siis ettepanekuid võivad esitada kõik huvilised. Seda on võimalik teha 17. oktoobrini elektrooniliselt portaalis volis.ee ja paberil Viljandi linnavalitsuses Linnu tänav 2. Volis.ee keskkonnas on võimalik tutvuda juba esitatud ettepanekutega.

Pärast ideede esitamise lõppu hindab ja analüüsib linnavalitsuse komisjoni kuu aja jooksul kõiki esitatud ideid. Hindamisel selgitab komisjon, kas ideed mahuvad 40 000 euro piiridesse, on aasta jooksul teostatavad, sobivad linnaruumi ning vastavad konkursi tingimustele. Hääletusele lähevad kõik nõuetele vastavad ideed. Kaasava eelarve ideedele esitatavate nõuetega saab lähemalt tutvuda siin.

Viljandi linnapea Madis Timpson kutsub kõiki üles Viljandi elukeskkonna arendamiseks häid ideid esitama. "Kaasav eelarve on ideaalne võimalus inimestel tuua välja murekohti või käia välja põnevaid ideid, mis nende arvates ümbritseva keskkonna meie kõigi jaoks paremaks muudaks," ütles linnapea. "Kutsun kõiki üles varasemast veelgi julgemalt unistama ja aktiivsemalt kaasava eelarve projektis kaasa lööma. Seda nii idee esitajana kui ka hääletajana."

Kõik ideed, mis vastavad kaasava eelarve reeglitele, pannakse rahvahääletusele 14.–28. novembrini. Hääletada saab portaalis volis.ee ja Viljandi raekojas. Hääletusel saavad osaleda vähemalt 16-aastased Viljandi elanikud, kellest igaühel on kasutada kolm häält. Elektrooniliseks hääletamiseks tuleb ennast tuvastada mobiil-ID või ID-kaardi abil. Raekojas toimub hääletamine isikut tõendava dokumendi alusel.

Ellu viiakse enim hääli saanud idee ja see peab koguma vähemalt 200 häält.

Mullu võitis Viljandi kaasava eelarve hääletuse Uueveski basseinide kordategemise mõte, mis kogus 454 linlase toetuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles