Nädala arve ⟩ Elektriarve, mis on kolm-neli korda suurem kui aasta tagasi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi haigla elektriarve tuleb kokku peamajas kasutatud elektrist, Jämejala pargis asuvatest hoonetest ning Ida-Virumaal ja Tallinnas asuvatest osakondadest.
Viljandi haigla elektriarve tuleb kokku peamajas kasutatud elektrist, Jämejala pargis asuvatest hoonetest ning Ida-Virumaal ja Tallinnas asuvatest osakondadest. Foto: Elmo Riig

2021. aasta augustis oli Viljandi haigla elektrikulu 194 294 kilovatt-tundi. Koos võrgutasuga tuli letti lüüa üsnagi muljet avaldav summa, 28 350 eurot. Tänavu augustis tarbis haigla elektrit 210 579 kilovatt-tundi ning tasuda tuli selle eest 105 790 eurot.

Juhatuse esimehele Priit Tamperele pähe turgatanud näide, et kokkuhoiukohana kaalutakse pesupesemisaja nihutamist varahommikule, näitab veenvalt, et kokkuhoiukohad on juba üsna põhjalikult läbi mõeldud ning sõrmed on üsna sügavale taskupõhja surutud. Ja ka seda, et Viljandi praeguse haiglahoone koht ongi piltlikult öeldes killustikuna mõne maantee sees ning sihtasutuse kolimiseks väiksemale, säästlikumale ja moodsamale pinnale on aeg küps.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles