Autod teevad mõtetele ruumi. Nädalavahetuseks vallutab kesklinna [eel]arvamusfestival

Copy
Eelarvamusfestivali kese koondub Tartu tänavale, kuhu korraldajad lubavad kohvikuid, pillimehi, meelelahutust ning arutelusid.
Eelarvamusfestivali kese koondub Tartu tänavale, kuhu korraldajad lubavad kohvikuid, pillimehi, meelelahutust ning arutelusid. Foto: Elmo Riig

Eestis kümme aastat tuntust kogunud Paide arvamusfestival saab nädala lõpus avapaugu esimest korda Viljandis korraldatava [eel]arvamusfestivaliga. Reedest pühapäevani suletakse Tartu tänaval Kodukohvikust Grand hotellini liiklus, et seal võiks kuulata muusikat, istuda kohvikus ning osaleda aruteludel.

Reedel algab festival pingipäevaga, kuhu inimesed võivad kaasa võtta oma tooli või pingi ja siis tänaval enda valitud kohas jalgu puhata. Festival avatakse seebimullide ja VLND Burgeriga. Festivali korraldaja Heldi Ruiso rääkis, et pärimuslinna traditsioonide kohaselt on kavas tuua kokku noored ja vanad. «Kõik tegevused sobivad kõigile ja kindlasti leiab igaüks midagi meelepärast,» lausus ta.

Põhirõhk on laupäeval, mil avatakse kaks arvamusvestluste ala: targa linna ja Viljandimaa ala. Vestluste juhid ja osalised lubas Ruiso jätta üllatuseks, kuid lisas, et aruteludele oodatakse soojalt kõiki inimesi oma mõtteid avaldama. Samuti avatakse sel päeval Viljandi spaa, mis sisaldab vihmuteid. DJ-pulti astuvad näitlejad Karl-Robert Saaremäe ja Rait Õunapuu ning muusik Mihkel ja kunstiõpetaja Liis Kirss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles