Viiratsi vald teeb tugikodu tänavu valmis

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiratsi tänavuses eelarves on vallajuhi ütlemist mööda tähtsal kohal sotsiaalmaja ehk tugikodu renoveerimise lõpetamine.

Vallavanem Sulev Kannimäe ütles, et mullu sai hoone uue ilme väljast ning tänavu lõpevad sisetööd. Remondi peale läheb kuni 330 000 eurot ning selleks võtab vald laenu.
Kokku on tasakaalus eelarve suurus 3 375 530 eurot ehk ligikaudu 32 000 eurot rohkem kui mullu.

«Väike kasv küll on, aga üldiselt on rahaline seis pingeline,» hindas Kannimäe. «Hea meel on öelda, et valla allasutuste töötajate palgad on tõusnud 2009. aasta tasemele. Mullu suurendasime palku kolm ja tänavu seitse protsenti.»

Vallavanem märkis, et suur osa ehk 38 protsenti kuludest läheb eelarvest haridusele. Hiljuti oli see lausa 50 protsenti, kuid sisaldas siis ka ehitusraha. Nüüd läheb haridussumma enamasti palkadeks ja jooksvateks halduskuludeks.

Teetöödeks on Viiratsi valla rahakotis ligikaudu 300 000 eurot. Põhjalik remont ootab ees Viiratsi tuiksoont ehk Sakala tänavat, mille äärde rajatakse uus kõnnitee. Vallas kulgevaid kruusateid ootab remont ligi kümne kilomeetri pikkuselt.

Väluste tee ja Vana-Võidu vaheline kergliiklustee saab valgustuse, see läheb maksma 42 000 eurot. Viiratsi asulasse ehitatakse sademeveekanalisatsioon. Töö hind on 30 000 eurot, raha tuleb valla enda kukrust.

Kannimäe lisas, et suurimat tulu toovat üksikisiku tulumaksu on vald planeerinud konservatiivselt ehk kolm protsenti vähem, kui laekus mullu. Tänavu loodab vald selle maksuga rahakotti kosutada 1 362 000 euro jagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles