Võhma linn edeneb säästurežiimil

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea Avo Põder ütles, et Võhma tänavuse eelarve suurus on 1,36 miljonit eurot, mis on mullusega võrreldav.

Linna raamatupidaja Tiia Ranne andmetel läheb Võhma eelarve kuludest 57 protsenti haridusele, 9 protsenti sotsiaalkulutusteks, 13 protsenti kultuurile, 9 protsenti majandustegevuseks ja 12 protsenti üldiste valitsussektori teenuste katteks.

Käesoleval aastal on Võhmas keskkonnainvesteeringute keskuse toel kavas veeprojekt, mille käigus rajatakse vee- ja kanalisatsioonitrass linna lõunaossa.

Linnapea sõnutsi tõusis veidi mõne lasteaiaõpetaja palk — neid ühtlustati.

«Kavas on välja ehitada kooli juures Veski tänava äärne kõnnitee ja remontida mõnd tänavat. Samuti jätkub Eesti-Läti koostööprojekt «Connecting Stende and Võhma»,» rääkis Avo Põder.

Linnapea möönis, et läinud aasta ei olnud linnale kerge: vähenenud tulubaas pärssis tuntavalt arengut ja vähendas investeeringuid.

Kuigi tulubaas on hakanud tasapisi kasvama, ei ole linnapea hinnangul esialgu rõõmustamiseks põhjust.

«Seni on paljud vajalikud investeeringud rahapuuduse tõttu edasi lükatud, kuigi kõigile on selge, et lõputult seda teha ei saa. Raske olukord ei ole midagi meile ainuomast: praegu on hädas kõik omavalitsused sõltumata suurusest,» tõdes ta. «Elame üle ja loodetavasti läheb tulevikus paremaks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles