Viljandi vald hinnati parima valitsemisega omavalitsuseks Eestis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi vallale tõid rahandusministeeriumilt tunnustuse avatus, läbipaistvus, koostöövalmidus, töötajad ning efektiivne ja jätkusuutlik majanduslik valitsemine. Pildil on Viljandi vallavalitsuse hoone.
Viljandi vallale tõid rahandusministeeriumilt tunnustuse avatus, läbipaistvus, koostöövalmidus, töötajad ning efektiivne ja jätkusuutlik majanduslik valitsemine. Pildil on Viljandi vallavalitsuse hoone. Foto: Elmo Riig

Rahandusministeerium avalikustas kolmapäeval kohalike omavalitsuste teenustasemete eelmise aasta tulemused. Veebilehe minuomavalitsus.ee andmetel hinnati Viljandi vald parima valitsemisega omavalitsuseks terves Eestis. Viljandi linn tõsteti eraldi esile ligipääsetavuse arendaja kategoorias.

Kohalikke omavalitsusi hinnatakse üheksa palli süsteemis üheksas kategoorias: valitsemine; haridus; elamu- ja kommunaalmajandus; keskkond ja kliima; liikuvus; sotsiaalne kaitse; kultuur, sport ja vaba aeg; tervis ja turvalisus ning ligipääsetavus.

Viljandi vald pälvis ainsa Eesti omavalitsusena valitsemise kategoorias seitsmenda taseme ehk sai tulemuseks seitse palli üheksast. Hea tulemuse tõid avatus, läbipaistvus, koostöövalmidus, töötajad ning efektiivne ja jätkusuutlik majanduslik valitsemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles