Tähelepanematus võib tappa

, viljandlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paala tee raudtee ülesõidukoht.
Paala tee raudtee ülesõidukoht. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

VIIMASEL AJAL oleme ajakirjanduse vahendusel kuulnud mitmest vapustavast liiklusõnnetusest, milles on hukkunud nii noori kui vanemaid inimesi. Kõigi nende peamine põhjus näikse olevat tähelepanematus ja hoolimatus.


Olen ka ise igapäevane liikleja ning tean, et just tähelepanematust kohtab meie teedel kahetsusväärselt sageli. Õnneks lahenevad sellest tingitud kriitilised situatsioonid enamasti hästi ega too kaasa raskeid tagajärgi. Oht on siiski kogu aeg.



Paari nädala eest paigaldati Viljandisse Paala tee raudteeülesõidule märgutuled ja võeti maha seal kümmekond aastat olnud peatumist kohustavad liiklusmärgid. Sellest hoolimata peatavad paljud juhid vanast harjumusest enne rööbasteni jõudmist oma sõiduki ja takistavad sellega asjatult liiklusvoogu.



Tegu on ilmeka tõestusega sellest, et suur osa roolikeerajatest tegutseb liikluses peamiselt harjumuse toel ega vaevu enda ümber avatud pilguga ringi vaatama.



Tõsi, raudtee juures peatumine ei too kaasa ohtlikku olukorda, kuid mõnes teises situatsioonis võib samalaadne tähelepanematus põhjustada väga kurbi tagajärgi.



Just selliste sõitjate pärast tulebki kogu aeg ootamatusteks valmis olla.


Tähelepanelikku ja turvalist liiklemist kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles