Streikida plaanivad sajad õpetajad

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud aasta 25. oktoobril käisid õpetajad Toompeal meelt avaldamas. Et vahepeal pole riik nende nõudmistele vastu tulnud, kavandatakse nüüd üleriigilist streiki.
Läinud aasta 25. oktoobril käisid õpetajad Toompeal meelt avaldamas. Et vahepeal pole riik nende nõudmistele vastu tulnud, kavandatakse nüüd üleriigilist streiki. Foto: Toomas Huik / Postimees

Haridustöötajate liidu kohalik juht Kaja Land ennustab, et 7.—9. märtsini korraldatava üleriigilise streigiga ühineb üle 700 Viljandimaa haridustöötaja.

Teisipäeva keskpäevaks oli streigiplaanist ametlikult teada andnud 430 inimest 16 koolist ja lasteaiast ning päeva jooksul täienes nimekiri jõudsalt.

«Praegu on meil päris hea seis,» avaldas Land arvamust. «Olen kindel, et saame nimekirja ligi 40 asutust ja kokkuvõttes streigib Viljandimaal enam kui 700 inimest. Küllap saadakse aru, et iseenda eest tuleb seista, mitte pimesi uskuda, et meil on väga hea valitsus, kes ainsana teab, kuidas on õige asju ajada.»

Ehkki Teisipäevaks polnud kõik streigi korraldamisega seotud detailid veel kindlad, ei tule esialgse kava kohaselt lasteaedade õpetajad tööle 7. märtsil. Üldhariduskoolide pedagoogid jagunevad kaheks: umbes pooled protestivad 7. ja 8. märtsil ning ülejäänud ka 9. märtsil. Kutseõppeasutused peavad samuti plaani streikida kolm päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles