Tauno Tuula: Paar tähelepanekut «Sakalas» kirjutatu kohta

, Viljandi ettevõtja ja linnavalitsuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tuula
Tauno Tuula Foto: Elmo Riig / Sakala

LUGEDES LÄINUD nädala «Sakalaid», tekkis mul taas tahtmine paaril teemal sõna sekka öelda.


Esiteks jäi silma, et sotsiaalministeerium tahab kehtestada müügipiirangu lõhnaveele, mida mõningad tegelased joogiks kasutavad. 21. jaanuari «Sakalas» väitis aga VTÜ Vara juhataja Riina Heinmäe-Rosson, et Viljandi turu pidajal on iseseisvalt raske odekolonni müügile keeldu kehtestada.



Mulle on see jutt arusaamatu. Miks raske? Oma kogemuse põhjal võin kinnitada, et see pole sugugi võimatu. Viljandi Centrum keelas oma territooriumil ja talle kuuluvatel kaubanduspindadel selle «joogi» müümise juba 2002. aastal. Samasuguse keelu kehtestas mõne aja eest oma kioskites ka Eesti Post.



Kaldun arvama, et küsimus on tahtmises. Leian, et selle märjukese müügile võiksid ei öelda kõik Viljandi kaubanduspindade omanikud — meie linn muutuks nõnda jälle natuke paremaks.



TEISEKS TAHAN reageerida Andres Nuudi 21. jaanuari lehes ilmunud arvamusloole, mis puudutas jäätmekastide tühjendamise ja prügi äraveo hindu.



Jah, Nuudil on õigus, et teatud juhtudel on sorditud prügi vedu praegu kallim kui olmeprügi vedu. Aga nagu talle kohane, rääkis ta vaid pool tõest. Nimelt näeb praegune jäätmeveo leping ette tasuta (!) pakendikottide vedu.



Iga kodanik võib vedajalt nõuda tasuta pakendikotti, mille too on kohustatud kokkulepitud ajal kokkulepitud kohast ära viima samuti tasuta. Lisaks laseb linn tühjendada spetsiaalseid sorditud prügi konteinereid, kuhu iga linlane võib raha maksmata oma jäätmed viia.



Tasuline on ainult mugavusest oma elamute juurde paigutatud sorditud jäätmete kastide tühjendamine. Põhjus on lihtne: neid on väga vähe ning nende tühjendamine ja vedu tuleb ette võtta tavalise olmeprügi käitlemisest eraldi. Nendega tegelemine ongi kallim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles