TUNNUSTUS ⟩ Elutöö preemia pälvis Paavo Lampinen, aastapreemia läks Viktor Siilatsile

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Elutöö preemia pälvis Paavo Lampinen ja aastapreemia Viktor Siilats.
Elutöö preemia pälvis Paavo Lampinen ja aastapreemia Viktor Siilats. Foto: Sakala

Viljandi linnavolikogu neljapäevaõhtuse otsusega läksid linna aasta kaks suuremat preemiat ettevõtjatele: elutöö preemia pälvis Paavo Lampinen ja aastapreemia Viktor Siilats.

Paavo Lampinen esitati preemia saamiseks kaaspanuse eest Viljandi suurimas eraettevõtjast tööandjas, aktsiaseltsis Viljandi Aken ja Uks ning aja, energia ja raha panustamise eest Viljandi linna ja maakonna mitteärilistesse tegevustesse.

Elutöö preemia määramiseks laekus 19 ettepanekut 16 isiku aastatepikkuse tegevuse tunnustamiseks.

Viktor Siilats pälvis aastapreemia koos osaühinguga Modify. Viljandi mõisa seismajäänud ja tühjale hoonele uue elu sissepuhumise ja seal spaahotelli Schloss Fellin avamise eest esitati Siilats aastapreemia nominendiks viis korda ning preemia kinnitati 23 poolthäälega.

Kokku esitati aastapreemia saamiseks kuus kandidaati.

Ettevõtluse edendaja preemia sai tänavu kaks laureaati. Enim hääli said Tactical Solutions ja Solarstone ning seega said mõlemad tunnustuse osaliseks.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte preemia pälvis noortevolikogu hääletusel Viljandi jalgpalliklubi Tulevik ja aasta noore preemia auhinna sai Karl Kristofer Alp. Albi kandidatuur seati üles kolm korda ning esile tõsteti tema aktiivset tegevust Viljandi noortevolikogus ja tööd kogukonnagiidina. Samuti leidsid äramärkimist tema sisukad uurimistööd ja artiklid ning Viljandi linna arengusse südamega panustamine.

Aasta kultuuripreemia saajaks valis spordi- ja kultuurikomisjon Heldi Ruiso ja Mart Saare. Mittetulundusühing Loov Viljandi, millega Heldi Ruiso seotud on ja mis samuti nominatsiooni sai, komisjoni otsusega laureaadiks ei saanud.

Viljandi linna spordipreemia läks sama komisjoni otsusega Viljandi maadlusklubile Tulevik ning noore sportlase auhind Tai poksijale Sigrid Kapanenile.

Viljandi teatripreemia läks sama komisjoni otsusega Ugala teatri lavastajatele Liis Aedmaale ja Laura Kallele. Nominatsiooni tõi lavastajatele lähisuhtevägivallast rääkiva ja dokumentaalsetel materjalidel põhineva lavastuse "Kui sa tuled, too mul lilli" lavalaudadele toomine.

Preemiate laureaatidele antakse auhinnad kätte vabariigi 104. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel, mis korraldatakse pärimusmuusika aidas ja mida kantakse üle veebi vahendusel.

Viljandi 2021. aasta preemiate määramiseks laekus 109 ettepanekut kokku 76 isiku, ettevõtte või ettevõtmise tunnustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles