Ugala heategevusliku näituse tulu läheb naiste tugikeskusele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Ugala teatrimajas on kõigile huvilistele avatud kalamburist Keiti Vilmsi heategevuslik ning vaimsele tervisele keskenduv kalambuurinäitus "Neuroosiaia kuninganna".
Ugala teatrimajas on kõigile huvilistele avatud kalamburist Keiti Vilmsi heategevuslik ning vaimsele tervisele keskenduv kalambuurinäitus "Neuroosiaia kuninganna". Foto: Erakogu

Ugala teatrimajas on avatud kalamburist Keiti Vilmsi heategevuslik ja  vaimsele tervisele keskenduv kalambuurinäitus "Neuroosiaia kuninganna". See on autori kolmas selline näitus väljaspool digimaailma.

Teatrimajas väljapandud 13 eksponaati on võimalik huvilistel omandada heategevuslikult oksjonilt Ugala Facebooki kaudu 30. märtsini. Oksjonilt teenitud tulu annetavad teater ja autor Viljandimaa naiste tugikeskusele.

"Viljandi naiste tugikeskus sooviks, et naised ja nendega kaasas olevad lapsed ei jääks raskete mõtetega turvakodu seinte vahele, vaid saaksid kogeda meeldivaid elamusi, näiteks minna kinno, teatrisse, kontserdile, ujulasse. Uue elu alustamine võtab tavaliselt kogu ressursi," rääkis tugikeskuse juhataja Marju Tuoppi. "Toetus aitaks naisel enese väärtust säilitada või taasluua."

Keiti Vilmsi näitus võtab ette vaimse tervise sõnavara ja keerab selle kummuli. Vaimse tervise mured pole näituse autorilegi võõrad. Kõik sõnamängud on isiklikult läbi tunnetatud – raskel ajal on olnud talle abiks just sõnakunst. Näitusega ühenduv lüli on samuti vaimse tervise temaatikale keskenduv Ugala lavastus "Kui sa tuled, too mul lilli", mille autorid on Liis Aedmaa ja Laura Kalle.

Näituse kalambuurid on kujundanud graafiline disainer Johannes Naan. Näitus oli varem heategevuslikuna avatud suvel Triigi Filharmoonias Saaremaal ja sügisel Port Arturi keskuses Pärnus.

Keiti Vilms on pälvinud 2017. aastal haridusministeeriumi Keeleteo auhinna, märtsis 2018 oli ta Kulka vabaauhinna nominent korraga oma raamatu "@keitivilms" ja säutsude eest Twitteri kontol. Oma kalambuuride ja keeleteemaliste postitustega on Keiti Vilms tekitanud ja süvendanud paljudes jälgijates huvi ja armastust eesti keele vastu. Kunstnik Kiwa on öelnud, et Keiti Vilms saavutab minimaalsete võimalustega maksimaalse efekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles