FILMIARVUSTUS ⟩ Tappev keskpärasus

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kolm viiendikku võimsast naistekambast Marie (Diane Kruger), Mace (Jessica Chastain) ja Khadijah (Lupita Nyong'o) on kurjamitele just korraliku ketuka teinud.
Kolm viiendikku võimsast naistekambast Marie (Diane Kruger), Mace (Jessica Chastain) ja Khadijah (Lupita Nyong'o) on kurjamitele just korraliku ketuka teinud. Foto: Kaader filmist

Üks hea vana kooli märul ei vaja üleliigset kaasamõtlemist. Adrenaliini lööb soontes kohisema toores action, mida serveeritakse vaatajaile ilma lohisevate saladuslooride ja süžeeliste akrobaatikatrikkideta. Peab olema nii pommiplahvatusi kui utreeritult mahlaseid roideraginaid. Märulisse peab mahtuma piisavas koguses vägivalda ja konservatiive punastama panevaid obstsöönsusi.

Eks minus kõnele osaliselt ka nostalgiapisik, kui väidan selle žanri kunnideks olevat kõik need praeguseks otsapidi pensioniikka purjetanud musklimäed, kelle märgilisteks tunnusrepliikideks on lihtsakoelised "I'll be back" või "Zed's dead, baby. Zed's dead". Üldiselt on siiski sedasi, et mida aeg edasi, seda suurema üllatusena juhuslikult päris märulifilmiks klassifitseeruva linateose nägemine kujuneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles