Selveri heategevuskampaania toob Viljandi haiglale 3000 eurot

Sakala
Copy
Viljandi haigla ambulatoorse taastusravi osakonna juhataja Erli Lond ütles, et heategevuskampaaniaga saadav raha teeb teoks haigla unistuse soetada taastusravikliinikule laste tegevusteraapia vahendeid.
Viljandi haigla ambulatoorse taastusravi osakonna juhataja Erli Lond ütles, et heategevuskampaaniaga saadav raha teeb teoks haigla unistuse soetada taastusravikliinikule laste tegevusteraapia vahendeid. Foto: Aivar Aotäht

Kauplusekett Selver kogus Eesti laste- ja sünnitusosakondadele heategevuskampaaniaga «Koos on kergem» 120 000 eurot, millest 3000 eurot läheb Viljandi haiglale.

Selveri juht Kristi Lomp ütles pressiteate vahendusel, et Eesti ühiskonna kõige õrnemate ilmakodanike esimeste eluaastate tervet arengut toetavate meditsiiniseadmete olemasolu laste- ja sünnitushaiglates on elementaarne.

«Ent aja möödudes vajavad varem soetatud seadmed ajakohasemate vastu väljavahetamist või tekib vajadus hoopis ravi- ja diagnostikavaldkonna arenedes uuemate ja efektiivsemate soetamise järele,» lausus ta. «Meil on suur au vedada Eesti vanimat heategevuskampaaniat, mis seisab selle eest, et laste ravi- ja diagnostika Eestis oleks maailma tipptasemel. Heade klientide, Selveri töötajate ja koostööpartnerite abiga täidame seda missiooni tänavu juba 19. korda.»

Nii kogusid kõik 70 Selverit üle Eesti ja e-Selver raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale. Kaupluse kliendid toetasid kodukoha haiglat iga poeskäiguga, ostes šokolaade, helkureid, kasutades SelveEkspressi annetuskoodi või annetades sularaha annetuskastidesse ja kassades asuvatesse topsidesse. Heategevuskampaania kestis 16. novembrist 31. detsembrini.

Kokku toetatakse üle Eesti 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda. Aastate jooksul on kogutud toetusi üle 1,2 miljoni euro, mis on läinud Eesti haiglate vahel jagamisele.

Viljandi haigla taastusravikliiniku juhi kohusetäitja ja ambulatoorse taastusravi osakonna juhataja Erli Lond ütles, et haigla tänab Selverit ja kõiki heategevuskampaanias osalejaid väga.

«Kogutud annetus teeb teoks meie unistuse soetada taastusravikliinikule laste tegevusteraapia vahendeid. Oleme välja valinud Smart Pegboardi, mille hind ongi 3000 eurot,» lisas ta. «See on hästi mitmekülgne seade, mis treenib käelist tegevust, kognitsiooni, reaktsiooni ja mälu ning sobib kasutamiseks juba väikelapseeast. Sellest on meie väikestele patsientidele väga palju abi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles