Viljandi käsipallurid noppisid Balti liigas võidulisa

Sakala
Copy
Käsipall.
Käsipall. Foto: Elmo Riig

Käsipalli Balti liiga jätkus laupäeval kahe kohtumisega, milles vastamisi olid Eesti klubid. Viljandi HC alistas võõrsil Raasiku/Mistra 31:25 (16:11) ja Põlva Serviti oli kodus 32:20 (14:11) parem HC Kehra / Horizon Pulp & Paperist.

Nagu vahendas Eesti käsipalliliit, jätkavad Serviti ja Viljandi Balti liiga esiduona, vastavalt 26 ja 24 punktiga, Vilniuse VHC Šviesal on ühe vähem peetud mängu juures 21 punkti. Kehra on kogunud 12 ning pühapäeval kell 14 Arukülas vastamisi minevad Raasiku/Mistra ja SK Tapa kaheksa punkti.

Arukülas jooksid väljakule kaks meeskonda, kel oli mängupaus enam kui kuuajaliseks veninud. Raasiku/Mistra ja Viljandi HC mängisid viimati 19. detsembril, kui mõlemad pidid Balti liigas Leedu klubi paremust tunnistama. Omavahel kohtusid nad sel hooajal esimest ja seni ainsat korda kuus nädalat tagasi, siis sai Viljandi kodusaalis 26:21 võidu.

Kohtumine algas võrdses heitluses, aga kui Martin Nerut oli kodumeeskonna 3:2 juhtima viinud, jäi Raasiku kaheksaks minutiks "kuivale" ning külalised spurtisid 14. minutiks 9:3 ette. Paaril korral vähendasid raasikulased vahe kolmele väravale, ent avapoolaja võitis Viljandi 16:11.

Raasiku tõhustas teise pooltunni algul kaitsetööd ja Karel Hermas jätkas heade tõrjetega väravasuul, aga kohe kuidagi ei saadud lähemale kui kolm väravat. Kiired rünnakud aitasid külalised ikka ja jälle viie-kuue väravaga ette. Lõpuvile kõlades sai Viljandi 31:25 võidu.

Võõrustajatel viskas Nerut viis ja Patrick Padjus neli väravat, viljandlastel Aleksander Pertelson seitse ja Ott Varik viis tabamust.

Viljandi peatreener Marko Koks jäi rahule nii kaitsetöö kui ka temporünnakutega. "Positsioonirünnakutel on vaja veel roostet maha lihvida. Eks mängupaus oli pikk ning arvata võis, et mäng tuleb pisut rabe," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles