Võimas teise poolaja algus viis Eesti käsipallikoondise Riia turniiril finaali

Priscilla Õmblus
Copy
Väravavaht Armis Priskuse tõrjed aitasid Eestil teisipäeval Läti klubide koondise alistada. Eestlastest oli suurimas viskehoos Viljandi HC kasvandik Karl Roosna, kes sai kirja 13 väravat.
Väravavaht Armis Priskuse tõrjed aitasid Eestil teisipäeval Läti klubide koondise alistada. Eestlastest oli suurimas viskehoos Viljandi HC kasvandik Karl Roosna, kes sai kirja 13 väravat. Foto: Eesti käsipalliliit

Eesti meeste käsipallikoondis alustas rahvusvahelist turniiri Riias edukalt: teisipäeva õhtul alistas ta poolfinaalis Läti klubide koondise 29:22 (14:13). Kolmapäeva õhtul läheb ta finaalis kokku Läti A-koondisega.

Teisipäeval eestlastele vastu astunud Läti meeskond koosnes peamiselt 17–24-aastastest mängijatest, aga seda oli täiendatud kohalikus liigas osalevate kogenud valgevenelaste Aleksei Gaisa ja Aleksandr Patsõkailikiga. Eesti alustas aktiivse 5-1-kaitsega ja rünnakul resultatiivselt – Karl Roosna ja Kermo Saksing viisid meeskonna juhtima. Hästi kannatati ära Ilja Kosmiraki kaheminutiline karistus ja Mihkel Lõpp tegi üheksanda minuti täitudes seisuks 6:3.

Ehkki vilemeesteks olid Läti rahvusvahelise kategooria kohtunikud Mārtiņš Leitis ja Ralfs Pērsis, tundus, et nad üritasid kodumeeskonda aidata. Korduvalt vähendas Läti vahe minimaalseks ja 29. minutil jõudis ta 12:12 viiginigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles