Varese silla lõhkumine läheb maasturijuhile kalliks maksma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks trepiplankude purustamisele lõhkus üle silla sõitnud maastur ka trepi konstruktsiooni.
Lisaks trepiplankude purustamisele lõhkus üle silla sõitnud maastur ka trepi konstruktsiooni. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mullu 30. detsembril maastikuautoga Viljandi lossimägedes üle Varese silla sõitnud liiklushuligaanil tuleb rahakotti kergendada kümnete tuhandete kroonide võrra.


Aasta eelviimase päeva varahommikul autoga sillale sõitnud 27-aastane Aivar jäi politseile vahele tänu pärimusmuusika aida valvekaameratele, mille salvestise abil maastur ja selle number kindlaks tehti.



Viljandi politsei vanemkomissari Alvar Pähkli sõnul pole Aivar sõiduki omanik, vaid see kuulub tema sõbra isale.



Pähkel kinnitas, et huligaan saab teenitud karistuse, kuid trahvi suurust ja süüdlase isikut ei luba seadus tal avalikustada.



Väikese kuluga Aivar kindlasti ei pääse, sest ta on lubanud sillale tehtud kahju linnale hüvitada. Heakorrafirma Floreas Viljandi kalkulatsiooni kohaselt lähevad taastamistööd maksma 40 000 krooni.



«Süüdlasega rääkides tundus, et tal ei ole kerge seda raha leida,» sõnas Viljandi abilinnapea Rein Triisa.



Maasturi rataste all purunes 15 trepiastmest üheksa ning lapsekärudele ja ratastoolidele mõeldud kaldtee nihkus paigast. Katki oli läinud ka üks sillaplank.


Ehkki hädalisemad parandused tegi Floreas Viljandi ära juba lõhkumispäeval, arvas firma juht Margus London toona, et ilmselt tuleb terve trepp lahti võtta, sest selle kandekonstruktsioon on rikutud.



Nüüd lisas London, et põhjalikult tuleb remontida nii suurt kui väikest treppi ning sillal kaheksa planku välja vahetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles