GALERII ⟩ Pähklid oravatele ja ruupor valimisliidule. Linnavolikogu istungil käis jõuluvana

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Viljandi volikogu 16. detsembri istungile astus sisse jõuluvana, kelle kingikotist ilmus volikogu fraktsioonide esindajatele ja linnapeale nii tarku õpetussõnu kui ka kingitusi. Nii näiteks sai valimisliit Südamega Viljandis ruupori, et kaasamine lihtsam oleks, oravatele anti kott pähkleid, et hambad oleks ikka tugevad, ning Isamaa ei saanud Jaak Joala kuju, vaid hoopis küünla ja tikud.

Volikogu arutas Sakala keskuse suures saalis parajasti tänavuse kaasava eelarve võidutööga seotud tähtsaid küsimusi, kui uks lahti läks ning jõuluvana selle vahelt pea sisse pistis. "Tere-tere, kõik see pere!" hüüdis ta ja astus sisse. Tähtis arutelu lõppes ning rahvaesindajatel nõksatasid seljad sirgu.

"Mul on väga hea meel siin olla. Mäletan teid kõiki juba sellest ajast, kui te väikesed poisikesed olite," jätkas jõuluvana. "Näe, Ando-poiss! Küll sa oled ikka suureks kasvanud!"

Jõuluvana sõnas, et päkapikud on linnavalitsust ja volikogu terve aasta jooksul jälginud ning koti sisu selle järgi valinud. Pikema jututa läks jõulumees saali ette ning istus maha.

"On teil salmid ikka selged?" uuris jõuluvana kahtlustavalt volikogu liikmeid silmitsedes. Saalist kostis ebalevat jaatamist. Jõuluvana jäi sellega nähtavasti rahule ning asus kotti lahti sõlmima.

"Mis sõjaplaani te siin siis ka pidasite?" uuris ta ja õngitses ise samal ajal kotist esimest kingitust.

"Arutasime kaasavat eelarvet," vastas volikogu esimees Helmen Kütt. Jõulumees noogutas pead. Jaa, tähtsad teemad, tähtsad teemad.

"Nii, EKRE!" hüüdis vana, kes oligi esimese kingituse näppu saanud. "Rein-poiss! Kuidas sul aasta läinud on? Kas unistused on täitunud?"

"Peaaegu, peaaegu," sõnas Rein Suurkask muheldes ning luges seejärel oma kingituse lunastamiseks luuletuse. "Suures laanes, paksus-paksus, munes vares, nii et raksus!"

Jõuluvana jäi sellega rahule ning Rein Suurkask sai kingituseks kokkupandava piparkoogimajakese. "Selle võite kambakesi kokku panna. Ja teie olete ju need kaabuvennad, nii et teil hakkavad kõrvad külmetama. Nii et saate saunamütsi ka," sõnas jõuluvana, lubas Suurkase tagasi istuma ning asus uut kingitust õngitsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles