KONTSERDISARI ⟩ Tudengid esinevad aidas erikavaga

Margus Haav
, reporter
Copy
Kontserdisari toob lavale noored muusikud.
Kontserdisari toob lavale noored muusikud. Foto: Maritta Anton

Esmaspäeva õhtul saab "Made No. 13" kontserdil Viljandi pärimusmuusika aida laval näha Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia andekaid ja omanäolisi muusikatudengeid, kes esitavad muusikat pärimusest rokini. Kontsert algab kell 19 ja on tasuta.

Lavale astub kaheksa koosseisu, mis on pärimus- ja rütmimuusika ning helitehnoloogia tudengitest kokku pandud just selleks kontserdiks. Esitamisele tuleb juba kõigile tuttavaid viise, aga ka esimest korda avalikult kõlavat omaloomingut. Kõik koosseisud on proove teinud kuus nädalat ja kontserdiga saavad nad läbida oma ansambliõppe eksami. 

""Made" on alati meeletult vahva ettevõtmine," ütles üks lavaleastujatest, rütmimuusika teise kursuse tudeng Katrina Merily Reimand. "See on suurepärane võimalus näha, kuidas sinu sõbrad ja koolikaaslased pilli mängivad ning milleks kõigeks nad tegelikult võimelised on. Kui iga kord mängida uue koosseisuga, õpetab see meid üksteist kuulama ja tulevikus sellises olukorras toime tulema." 

"Made" on kultuuriakadeemia traditsiooniline kontsertsari, mida korraldatakse juba viiendat aastat järjest. Hooaja jooksul antakse Viljandi eri paikades neli kontserti, millel astuvad üles tudengikoosseisud. Käesolev hooaeg avati  20. oktoobril Sakala keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles