Linnavolikogule esitatud aastaeelarve eelnõus on suurim investeering kavandatud Karlssoni lasteaiale

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Linnapea Madis Timpson andis täna raekojas volikogu saadikurühmade esindajatele üle järgmise aasta linnaeelarve eelnõu.
Linnapea Madis Timpson andis täna raekojas volikogu saadikurühmade esindajatele üle järgmise aasta linnaeelarve eelnõu. Foto: Viljandi linnavalitsus

Eelarve kogumaht on 32,4 miljonit eurot. Maksutulu oodatakse eelarvesse 15,6 miljonit eurot, mida on 0,59 miljoni euro võrra enam kui tänavu.

Linnapea sõnul on tuleva aasta prioriteedid linna palgal olijate töötasu suurendamine ja haridusega seonduv. "Keskendume linnalt palka saavate inimeste töötasu kasvule ning lasteaedade õppekulu summade fikseerimisele. Plaanime tõsta lasteaiaõpetaja assistentide ja abide palkasid kümme protsenti ning teisi palgafonde üldiselt viis protsenti," lausus ta ning lisas, et parandada on kavas haridusasutuste infotehnoloogilist taset, et pakkuda lastele ja noortele ajakohast haridust.

Eri objektide rekonstrueerimiseks ja muudeks investeeringuteks on kavandatud umbes 3,8 miljonit eurot, millest miljon eurot plaanitakse saada toetuste kaudu. Tuleva aasta suurima investeeringuna on plaanis alustada Karlssoni lasteaia uue hoone ehitamist. Ehitus kestab kaks aastat ning 2022. aastal kulub projekteerimiseks ja ehitamiseks 1,48 miljonit eurot.

Samuti on 2022. aasta eelarves 246 983 eurot planeeritud Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba taastamise alustamiseks. Sammas valmib 2023. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles