Opositsioonist võimule tõusnud poliitikute meelemuutus tõi linnajuhtidele palgatõusu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tänavu 21. mail lõpetas linnapea palga tõstmise arutelu Helmen Kütt, kes viitas toona otsustamiseks vajaliku info puudumisele. Samal istungil osalenud Peep Aru võttis kevadel koosoleku kokku sõnadega, et linnapea palk otsustatakse uue koosseisu esimesel või teisel istungil. Täpselt nii ka läks.
Tänavu 21. mail lõpetas linnapea palga tõstmise arutelu Helmen Kütt, kes viitas toona otsustamiseks vajaliku info puudumisele. Samal istungil osalenud Peep Aru võttis kevadel koosoleku kokku sõnadega, et linnapea palk otsustatakse uue koosseisu esimesel või teisel istungil. Täpselt nii ka läks. Foto: Marko Saarm

«Meie sõnum on, et palgatõusu ei tule,» lõpetas tänavu mais sotsiaaldemokraatide esindajana eelmise Viljandi volikogu koosseisu eestseisuse koosolekul osalenud Helmen Kütt poliitikute arutelu teemal, kui palju peaks tõstma järgmise linnapea palka. Nüüd, mil Helmen Kütt juhtis oma esimest volikogu täisistungit, tõsteti linnapea ja teiste poliitiliste juhtide palka.

Poole aastaga muutus Helmen Küti ja tema taga oleva nimekirja seisukoht kahel põhjusel. Esiteks sai Kütt koalitsiooni liikmeks asudes oma sõnul rohkem infot linnaeelarve kohta ning teiseks muutus seisukoht tulenevalt nimekirja koalitsiooni jõudmisest. «Nüüd on meil selgus linna rahakoti suhtes ja seisukoht sõltub alati omajagu ka istekohast,» lisas ta.

Isamaa liidri Helir-Valdor Seedri hinnangul saadeti tänavu 21. mail olnud volikogu eestseisuse koosolekul ja nüüd 19. novembril peetud volikogu istungil tehtud otsustega prügimäele mõte, et Viljandis otsustab lahkuv volikogu järgmise linnapea palga. «See oleks olnud aus põhimõte, sest siis pole teada, kes saab uueks linnapeaks ning millised jõud pääsevad võimule,» selgitas Seeder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles