VILJANDI ⟩ Esimesel volikogu istungil valiti esimeheks Helmen Kütt ja aseesimeheks Peep Aru

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Viljandi linnavolikogu XVII koosseisu esimesel istungil valiti volikogule esimees, kelleks sai 17 poolthäälega valimisliidu Südamega Viljandis esinumber, sotsiaaldemokraat Helmen Kütt, ja aseesimeheks Peep Aru Reformierakonnast.

Volikogu esimene istung algas sellega, et volikogu noorim liige luges ette volikogu vande, nagu oli sündinud ka XVI volikogu esimesel istungil. Uue volikogu noorim liige on Kris Süld.

Linnapea Madis Timpson nimetas volikogu esimehe kandidaadiks Helmen Küti ja volikogu liikmed ühtegi teist kandidaati ei esitanud. Volikogu hääletas ühe nimega nimekirja lukustamise poolt, millele järgnesid tutvustusvoor ja küsimuste küsimine.

"Austatud kolleegid, minu nimi on Helmen Kütt," ütles Helmen Kütt, "ja olen 1981. aastast olnud Viljandiga seotud. 2011. aastast olen olnud riigikogu liige ja töötan ka sotsiaalkomisjoni aseesimehena. Viljandi on meie kodulinn. Parim linn Eestis, ehk ka maailmas. Kui osutun valituks, siis luban töötada esimehena erapooletult, austades ka opositsiooni ning koheldes kõiki volikogu liikmeid võrdselt."

Seejärel said volikogu liikmed esimehe kandidaadile küsimusi esitada ning endine volikogu esimees Helir-Valdor Seeder Isamaast tahtis teada, miks Helmen Kütt linnapeaks ei saanud.

Kütt sõnas, et valimised ei ole monoetendus ega soolo, kui just üksikkandidaadina üles ei astuta. "Valimised on meeskonnamäng. Usun, et igaüks, kes ütles enne valimisi, et on valmis saama linnapeaks, mõtles seda tõsiselt. Nii ka mina. Pärast valimisi oli meie tulemus selline, et tõi meile küll ühe koha teisele kohale jäänust rohkem 16 häälega. Arutasime seda tõsiselt oma valimisnimekirja inimestega ja leidsime, et mõistlik oleks Viljandi linnale leida selline koalitsioon, kus on lootus pikaks koostööks, kus on väga palju ühist, mida on võimalik ellu viia, sestap selline valik."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles