Riigigümnaasium otsib õpetajaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodavas Viljandi gümnaasiumis töötab praegu kaks inimest: direktor Ülle Luisk (vasakul) ja õppealajuhataja Ingrid Kärmas. Üks nende seniseid ülesandeid on olnud uue kooli õppesuundade ja tunniplaani välja töötamine.
Loodavas Viljandi gümnaasiumis töötab praegu kaks inimest: direktor Ülle Luisk (vasakul) ja õppealajuhataja Ingrid Kärmas. Üks nende seniseid ülesandeid on olnud uue kooli õppesuundade ja tunniplaani välja töötamine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
9. veebruari «Sakalas»


Sügisel Viljandis õppetegevust alustav riigigümnaasium on välja kuulutanud konkursi, kuhu oodatakse kandideerima särasilmseid õpetajaid ja koolitöötajaid.

Ajalehtedes ja kooli kodulehel on avaldatud kuulutus, millega otsitakse kõikide  ainevaldkondade õpetajaid, seitsme ainevaldkonna juhti ning muid kooli tegevust toetavaid töötajaid, nagu sekretär-asjaajaja ja raamatukoguhoidja.

Kandideerimiseks vajalikke dokumente ootab Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk digiallkirjastatult oma meilile 17. veebruariks.

Ülle Luisk ei osanud värvatavate täpset hulka veel öelda. Tema jutu järgi oleneb pedagoogide arv sellest, kas nad võetakse tööle täis- või osalise koormusega.

«Palju sõltub konkursile tulevate kandidaatide koondpildist. Pedagoog saab kandideerida ka üksiku valikkursuse õpetajaks ning kõne alla võib tulla töötamine osakoormusega näiteks kahes linna koolis,» selgitas direktor. «Seega selgub kõik konkursi kandidaatide analüüsimise käigus.»

Et gümnaasiumil tuleb järgmisel õppeaastal korraldada abiturientide õpetamine senistes koolimajades, plaanitakse lisarakendust pakkuda tulevastes põhikoolides tööd jätkavatele endistele gümnaasiumiõpetajatele.

Asja muudab keeruliseks ka see, et osa õppekavast võetakse Viljandi gümnaasiumis kasutusele alles ületuleval õppeaastal ning järgmise aasta abituurium õpib vana kava järgi.

«Võttes arvesse kõiki võimalikke asjaolusid, otsime praegu pigem vähendatud koosseisu,» kõneles Ülle Luisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles