Kaasav eelarve ⟩ Viljandi vallas läheb hääletamisele seitse ideed, nende hulgas Närska mäe platvorm ja Holstre järve batuudid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Eelmise aasta kaasava eelarve võidutööna ehitati Viljandi vallas välja Surva silla ujumiskoht. Kes tänavu võidab?
Eelmise aasta kaasava eelarve võidutööna ehitati Viljandi vallas välja Surva silla ujumiskoht. Kes tänavu võidab? Foto: EVE NAABER

Viljandi valla kaasava eelarve projekti laekus tänavu seitse ideed, millest neli on seotud spordiga. Hääletus tuleb novembris ja sellel saab osaleda iga vähemalt 16-aastane Viljandi valla elanik.

Viljandi valla kaasavasse eelarvesse sai ettepanekuid esitada 14. septembrist 4. oktoobrini nii interneti kaudu keskkonnas VOLIS või vallavalitsuse e-posti aadressil kui ka paberil. Võiduidee selgub vallaelanike hääletamisel ja selle viib vallavalitsus ellu koostöös ettepaneku esitajaga 2022. aastal. Lähemalt saab Viljandi valla kaasava eelarve ideedega tutvuda valla VOLIS-e keskkonnas.

Viljandi valla kaasava eelarve suurus on 35 000 eurot.

Kärstna küla madalseiklusrada

Eeldatav maksumus 30 000 eurot.

Projekti eesmärk on idee esitaja Rein Antoni kaaskirja kohaselt rajada Kärstna spordihoone territooriumile laiale vanusegrupile sobiv madalseiklusrada. "Hetkel asub spordihoone maa-alal rannavolleplats, skate-park ja väike mänguväljak. Mänguväljak valmis mittetulundusühingu Kärstna Külaliikumine algatusel 2007. aastal ning vajab tänaseks juba värskendust," kirjutab Anton ja põhjendab kohavalikut: "Seiklusraja asukoht on kõikidele huvilistele piiranguteta ligipääsetav ja kasutatav, maa-ala servas on ka parkla."

Idee kohaselt võiks madalseiklusrajale teha üheksa erinevat takistust, millest üks osa oleks 30 meetri pikkune laskumine. Kuna selles kohas suuri puid ei kasva, siis on ettepanek ehitada rada tehispostidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles