Põhja-Sakala vald ⟩ Käed löödud: Isamaa nimetab vallavanema ja Toobal läheb küsima volikogu esimehe kohta

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
VILJANDI, EESTI, 23NOV16
Kahe kümnendi jooksul on Lembit Kruuse loonud mõnusa kodu XIX sajandil Vastemõisa lähistele Järeverre ehitatud koolimajast. pildikl Lembit Kruuse.

ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 23NOV16 Kahe kümnendi jooksul on Lembit Kruuse loonud mõnusa kodu XIX sajandil Vastemõisa lähistele Järeverre ehitatud koolimajast. pildikl Lembit Kruuse. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig

Laupäeva õhtul lõppesid edukalt valimisliidu Ühine Tee, EKRE, Keskerakonna, Isamaa ja Eesti 200 vahel peetud koalitsiooni loomise läbirääkimised. Koalitsioonileping allkirjastatakse kolmapäeval ning kokkuleppe kohaselt saab vallavanema koha endale Isamaa nimekiri ja volikogu esimehe koht jääb Keskerakonnale.

Neli delegatsiooni, kuhu kuulusid volikokku valitud, alustasid koalitsiooniläbirääkimisi esmaspäeval pärast valimisi. Teisipäeval liitusid kõnelustega ka Isamaa saadikud. Koalitsioonile kuulub 21-liikmelises volikogus 13 kohta. Nädala jooksul räägiti läbi sotsiaal-, haridus-, kultuuri-, majandus-, kogukonna-, keskkonna- ja teiste valdkondade tegevused.

Lepingu kohaselt kuulub vallavolikogu esimehe koht Keskerakonnale ning volikogu asejuhi koha saab EKRE. Vallavanema kandidaadi nimetab Isamaa ning valimisliidule Ühine Tee kuulub kaks abivallavanema kohta. Koalitsioonipartnerid moodustavad 7-liikmelise vallavalitsuse, kus kaks kohta saavad nii valimisliit Ühine Tee kui EKRE ning ühe koha kolm ülejäänud nimekirja. Proportsionaalsuse alusel jaotuvad ka volikogu komisjonide esimeeste ja liikmete kohad.

Enim hääli saanud Keskerakonna esinumber Priit Toobal läheb volikogult küsima volikogu esimehe kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles