Covid-19 ⟩ Viirus purustab rekordeid: maakonda lisandus 79 nakatunut

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Ööpäevaga lisandus maakonda 79 nakatunut. Pilt illustratiivne
Ööpäevaga lisandus maakonda 79 nakatunut. Pilt illustratiivne Foto: Kirill Kukhmar

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 8804 koroonaviiruse proovi ning 1506 neist andsid positiivse vastuse. Viljandimaale lisandus ööpäevaga 79 nakatunut, mis on uus maakondlik rekord.

Kolmapäeva hommikul oli Viljandimaal terviseameti andmetel kuus koroonaviiruse kollet. Kaks neist on õppeasutuses, ülejäänud on hoolekande- ja tervishoiuasutuses, töökohal ja perekonnas. Hoolekandeasutuse ja töökoha kolle on Viljandi vallas, ülejäänud Viljandi linnas.

Terviseamet peab koldeks vähemalt kuut omavahel seotud nakatunut.

Eelmine suurim nakatunute arv tuvastati 12. oktoobril, kui registreeriti 68 koroonaviiruse saanud inimest. Tänane rekordtulemus ületab selle 11-ga. Eile oli maakonnas nakatunuid 62.

Viljandimaa nakatumisnäitajate graafik 1. augustist.
Viljandimaa nakatumisnäitajate graafik 1. augustist. Foto: Kuvatõmmis

21. oktoobri hommikul on Eesti haiglates 441 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 313 vajab haiglaravi raskeloomulise COVID-19 tõttu, nendest 209 ehk 66 protsenti on vaktsineerimata ja 104 ehk 34 protsenti on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 76 COVID-19 haigusjuhtu. Suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest: 74-aastane naine, 76-aastane naine, 83-aastane mees, 86-aastane naine, 90-aastane naine ja 93-aastane naine.

Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on terviseameti andmetel 55 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles