Tarvo Madsen: oleks poliitikutelt rohkem särtsu tahtnud

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Sakala korraldatud valimisdebatil oli saal üsna tühi. Ehk peaksid poliitikud endale otsa vaatama: miks inimesed poliitikast eriti ei huvitu?
Sakala korraldatud valimisdebatil oli saal üsna tühi. Ehk peaksid poliitikud endale otsa vaatama: miks inimesed poliitikast eriti ei huvitu? Foto: Elmo Riig

VALIMISED on läbi ja ka neile järgnev segaduste aeg läheneb lõpule. Tagantjärele vaadates tuleb nentida, et meie poliitikute omavaheline väitlus oli üsna nõrk, ehkki vastasseisud on igas omavalitsuses.

Maakonnas peeti avalik debatt peaaegu igas omavalitsuses, samuti oli avatud (ehkki järjekorraga) Sakala arvamuskülg. Poliitikutel oli võimalus mõistlikkuse piires oma vaateid valijale selgitada. Olles jälginud kahte Viljandi linna poliitikute debatti ja ühte Viljandi valla oma, tundub mulle aga, et poliitikud on muutunud laisaks. Arutelud olid kuivad ja enese väljendamisega jäädi hätta. Ilmselgelt tuli enamik poliitikuid debatile lihtsalt kohale, ilma et oleks selleks «treeninud». See aga jätab suhu kehva maigu – võitlushimu oma vaadete elluviimiseks näib valija vaatenurgast olevat vähe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles